menu Home chevron_right
Agenda Tips

Nederfolk op Andledon

Marcel Voorthuijsen | 26 oktober 2022

Aanstaande zondagmiddag (30 oktober) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van drie grote namen uit de Nederfolk traditie. Sido Martens van Fungus, Annemarieke Coenders van Ygdrassil en de uit Het Bildt afkomstige zanger gitarist Jan de Vries.

Voor deze gelegenheid hebben de muzikanten Martens, Coenders en De vries hun krachten gebundeld, maar spelen elk hun eigen werk. Daardoor belooft het een afwisselende muzikale middag te worden.

Sido Martens maakte in de jaren zeventig deel uit van de folkrockgroep Fungus die met ‘Kaap’ren Varen (mannen met baarden)’ destijds een hit scorend. Daarna heeft Martens zijn muzikale carrière solo vervuld. Zijn vaak poëtische teksten behelzen het leven in de ruimste zin van het woord. Donkere tinten, milde spot en een geheel eigen klankkleur karakteriseren Martens liedjes waarin hij muzikaal tussen folk en jazz, tussen pop en luisterlied laveert.

Annemarieke Coenders schrijft eigenzinnige, folky luisterliedjes. Voorheen deed ze dat altijd in het Engels, maar tegenwoordig ook in de Nederlandse taal. Vijftien jaar lang maakte ze deel uit van het zangduo Ygdrassil, waarmee ze vijf cd’s maakte en optrad in binnen- en buitenland. Nu is ze alweer jaren solo actief, al schuwt ze de samenwerking met andere muzikanten niet.

Jan de Vries is een muzikant-liedjesschrijver uit het Bildt die denkt, droomt en zingt in de Bildtse taal. Verhalende teksten verpakt in mooie gitaarlijnen of accordeon-melodieën staan aan de basis van zijn muziek. Maar ook zijn serie liedjes van de in 2013 overleden JJ Cale krijgen in de Bildtse taal een heel eigen karakter. Een van deze liedjes trok in 2015 zelfs de aandacht van de erven van JJ Cale.

Het optreden van het drietal start aanstaande zondag 30 oktober om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30.  Reserveren voor dit optreden kan door Andledon een mail te sturen naar info@andledon.nl. De entree kost €12,50,
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Black en Blues
    23:00 - 00:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play