menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Nieuwe strand van Delfzijl gaat vandaag open

Leonie Kort | 16 april 2021

Het is misschien nog wat fris, maar Delfzijlsters kunnen vanaf vrijdagmiddag het nieuwe strand op. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond, waardoor de gemeente de bouwhekken weghaalt.

Ook de boulevard en de nieuwe brug tussen het centrum en de dijk gaan vrijdag open voor publiek.

Wens in vervulling

Het gebied is de afgelopen jaren ingrijpend veranderd. De dijk is verhoogd, het strand is vergroot, er is een camperparkeerplaats gekomen en een nieuwe brug verbindt het centrum met de strandboulevard.

‘Met de opening gaat een langgekoesterde wens van zowel de gemeente als inwoners en ondernemers in vervulling’, zegt wethouder Jan Menninga (Lokaal Belang Eemsdelta).

Foto | Jeroen Houtman

Monumenten terug

Door het coronavirus liep het project enkele maanden vertraging op. Verschillende bouwmaterialen kwamen later. De gemeente Eemsdelta ging er daarom vanuit dat het strand pas in juni open kon, maar dat wordt toch anderhalve maand eerder. De resterende werkzaamheden kunnen na de opening doorgaan.

Zo moeten er op de dijk en de boulevard nog wat kunstwerken teruggeplaatst worden, waaronder het Loodsmonument en het Ede Staal-monument. Ook komt er nog een speelplek voor kinderen op het strand.

Officiële opening volgt later

De officiële opening is op vrijdag 25 juni, als de coronamaatregelen dat toelaten. Dan wordt ook de naam van de nieuwe brug bekend.

Het Marconi-project heeft in totaal 23 miljoen euro gekost. Naast de gemeente hebben de provincie Groningen, het Waddenfonds en andere partijen hier een bijdrage aan geleverd.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  De Soul Dance Club
  20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play