menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Noorderpoort Appingedam start samen met Cadanz Welzijn het project ‘Samen digitaal Thuis’.

Dirk van Nieuwpoort | 9 februari 2022

Techniek kan het veilig en comfortabel wonen bevorderen! Vanuit het project ‘Samen digitaal thuis’ wordt er in Appingedam gestart met de SlimoTheek. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Google Grant. Het project is bedoeld om het gebruik van technologie door inwoners van Appingedam te vergroten. Geïnteresseerden kunnen technologische producten voor een paar weken lenen. Te denken valt aan een muziekspeler met grote knoppen, een eenvoudige tablet, een robotstofzuiger of een robotkat. Dat is allemaal technologie om mensen te helpen. Juist voor ouderen en mantelzorgers levert dat voordelen op.

Aan dit project werken studenten mee van de opleiding Maatschappelijke Zorg van Noorderpoort Appingedam en leerlingen van de Rutger Kopland School in Siddeburen. Inmiddels hebben de eerste studenten al uitleg gehad over de producten. Bij het gebruik van deze technologieën geven de studenten de komende weken uitleg over de SlimoTheek en begeleiden bij het uitproberen van het product thuis.

Vanaf half april kunt u de zorgtechnologieën zelf ook bekijken en lenen. De SlimoTheek zal zich dan vestigen in het gezondheidscentrum Overdiep, stadshaven 23 te Appingedam.

Bij de SlimoTheek krijgt u niet alleen uitleg en ondersteuning maar helpen gekwalificeerde mensen ook met het maken van de juiste keuze en bij installatie en vragen tijdens het gebruik. Na de uitleenperiode van een aantal weken gaan de producten weer terug naar de SlimoTheek. Mensen kunnen vervolgens zelf besluiten of ze het producten aanschaffen. De uitleen is gratis.

De SlimoTheek is een initiatief van Noorderpoort Appingedam, Rudger Kopland School Siddeburen en GeneratieThuis in samenwerking met de gemeente Eemsdelta en Cadanz Welzijn. Zorgorganisaties zoals Cosis, De Hoven en Zonnehuisgroep Noord zijn geïnteresseerd in deelname.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de producten, meer informatie willen ontvangen of betrokken worden
als vrijwilliger bij de SlimoTheek, neem dan contact op met: Engelina Eissens, sociaalwerker van Cadanz Welzijn, via de mail; info@cadanzwelzijn.nl of telefonisch; 0596745024

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play