menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Noorderzorg Diensten Thuis failliet

Marcel Voorthuijsen | 3 januari 2023

Noorderzorg Diensten Thuis bv heeft afgelopen week haar faillissement moeten aanvragen en 30-december 2022 is het faillissement door de rechtbank uitgesproken.

De werkzaamheden in het kader van de WMO, huishoudelijke ondersteuning, zijn al langere tijd niet rendabel omdat de vergoeding vanuit de WMO niet toereikend is. Om die reden is er in 2022 intensief gezocht naar oplossingen. Zo zijn er gesprekken gevoerd met de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland, waar Noorderzorg Diensten Thuis actief was. Daarnaast zijn er ook overnamegesprekken geweest met een andere organisatie. Helaas heeft men dat niet positief kunnen afsluiten.

De rechtbank heeft bij het uitspreken van het faillissement Hans Silvius (DeHaan Advocaten en Notarissen) aangesteld als curator. De curator is inmiddels bezig met het interesseren van overnamekandidaten om zo snel mogelijk tot een doorstart te komen. Hierdoor wordt de continuïteit van zorg geborgd en worden inspanningen verricht om de werkgelegenheid te behouden. Alle medewerkers van Noorderzorg Diensten Thuis bv blijven gewoon doorwerken tot aan einde opzegtermijn.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Het Muziekmuseum
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play