menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Ook deze zomer muziek en theater in boerderij Oosterwijtwerd

Leonie Kort | 31 mei 2021

Het muziek- en theaterprogramma is bijna rond. Vanaf 15 juli begint in de boerenschuur naast eetcafé De Boerderij in Oosterwijtwerd een nieuwe serie optredens van voornamelijk noordelijke artiesten. Na de eerste editie vorig jaar is het coronatheater van Oosterwijtwerd deze zomer opnieuw geopend.

Wia Buze is al vastgelegd, de Toebadoers zijn erbij en ook oud-Stadjer Jan Rot staat op de rol. Op het deel van boer Van Marum treedt van 15 juli tot en met 31 augustus een keur aan artiesten op.

Spagaat

‘Het was vorig jaar zo’n ongelooflijk groot succes en we waren er allemaal heel erg blij van geworden

dat we direct al het idee hadden om het nog een keer te doen,’ vertelt Alina Kiers enthousiast. Kiers organiseert Theater Oosterwijtwerd, zoals het coronatheater heet, samen met collega-theatermaker en artiest Carmen Schilstra.

Midden in de coronacrisis besloten ze vorig jaar optredens te organiseren in Oosterwijtwerd. ‘Nu corona afneemt zitten we wel een beetje in een spagaat. Misschien mogen er in juli meer dan honderd mensen de zaal in. Maar voorlopig gaan we nog uit van de anderhalve meter.’

Een feestelijke aftrap

Op het programma staan verder onder meer Marlene Bakker, Hadders en Sandman, Tangarine en The Vices. De serie opent met de voorstelling ‘Durf te dromen’. In die voorstelling zien we behalve Frank den Hollander en Jan Veldman ook Kiers en Schilstra terug.

‘We wilden een hele feestelijke aftrap,’ vertelt Kiers. ‘Een liedjesprogramma met gekke sketches. Een deel ervan komt uit twee voorstellingen die we tijdens corona hebben gemaakt, maar niet hebben kunnen spelen. Carmen en ik organiseren nu wel Theater Oosterwijtwerd, maar we zijn vooral theatermakers. We wilden nu zelf wel weer eens op het podium staan.’

Meer informatie over Theater Oosterwijtwerd en het uitgebreide programma staat hier

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play