menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Op naar een mooie muzikale toekomst in Appingedam!

Dirk van Nieuwpoort | 21 juni 2021

Op zaterdag 19 juni deden maar liefst 12 leerlingen vanuit het Damster Stedelijk Harmonie Orkest en het slagwerkensemble Appingedam theorie-examen voor hun muziekdiploma. Nog nooit was de groep examen kandidaten zo groot!
De afgelopen maanden is het door de Corona-pandemie bijna niet mogelijk geweest gezamenlijk fysieke theorie lessen te volgen.

Google Community Grant

Dankzij een fantastische subsidie vanuit Google Community Grant, een subsidie waarbij Google de lokale gemeenschap ondersteund, hebben de Damster muziekverenigingen vorig jaar tablets aangeschaft voor een duurzaam muziekonderwijs welke aansluit bij de leefwereld van de jeugd. Dankzij deze tablets, het creatieve aanpassingsvermogen van de muziekdocenten én het knappe doorzettingsvermogen van de leerlingen is het gelukt om de theorielessen en het examen
online te volgen via de Earz App.

Theoretische basis van de muziek

Het theorie-examen bestaat uit twee delen waarbij de muziektheorie en de luistervaardigheid wordt getoetst. Hiervoor hebben de leerlingen veel geoefend op de tablets en leren ze spelenderwijs met leuke games de theoretische basis van de muziek.
De Damster verenigingen zijn trots dat de muziekdocenten er alles aan hebben gedaan de leerlingen enthousiast muziek te blijven maken en er zo’n grote groep leerlingen is geslaagd.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play