menu Home chevron_right
Agenda Tips

Open Monumentendag bij Het Groninger Landschap

Marcel Voorthuijsen | 4 september 2023

Het Groninger Landschap opent op zaterdag 9 september en zondag 10 september haar deuren voor het publiek tijdens de jaarlijkse Open Monumentendag. Een unieke gelegenheid voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en architectuur om bijzondere monumenten in de regio te verkennen.

Dit jaar worden enkele pronkjewailtjes extra in de schijnwerpers gezet, waaronder de pas gerestaureerde boerderij Occo Reintiesheerd, welke in oude glorie hersteld wordt en waarvan de werkzaamheden bijna afgerond zijn. Daarnaast komt het thema ‘Levend Erfgoed’ van dit jaar extra tot zijn recht bij molen De Vier Winden te Pieterburen, waar op de zaterdag molenbouwers hun ambacht uitvoeren tijdens het restaureren van de roeden. Ook krijgt Borg Welgelegen extra reuring met een theatervoorstelling en historische verhalenvertellers.

In totaal zijn er tijdens de Open Monumentendagen twintig monumenten van Het Groninger Landschap geopend.

Het Groninger Landschap nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze Open Monumentendag op 9 en 10 september 2023. Dit is een unieke kans om te genieten van historische schatten, culturele pracht en het bewustzijn van ons rijke erfgoed te vergroten. Voor meer informatie over de specifieke locaties en tijden, kunt u terecht op de website van Het Groninger Landschap.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play