menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Pinksterfeesten Delfzijl 2022 gaan door!

Dirk van Nieuwpoort | 19 maart 2022

Voorzitter van Neptunus, Fester Oosterhuis was zaterdag te gast bij Omroep Eemsdelta en deed daar de verheugende uitspraak dat na een afwezigheid van 2 jaar, als gevolg van de corona, de traditionele Pinksterfeesten in Delfzijl dit jaar doorgaan.

Feest op stadsstrand

Het belooft volgen Oosterhuis weer een ouderwets gezellig pinksterweekend te worden met de bekende ingrediënten. Er is wat gesleuteld aan de zotte zondag, om deze nog iets zotter te maken, en het strandfeest op maandag is het eerste evenement dat op het nieuw standsstrand zal worden georganiseerd. Bij de gemeente heeft de organisatie een vergunning aangevraagd om op het “oude strandpodiumpje” een groot podium te bouwen zodat er vanaf het stadstrand en de wandelboulevard genoten kan worden van de optredens van de diverse artiesten. Oosterhuis wilde tot aan de persconferentie, medio mei, geen namen vrijgeven van gecontracteerde artiesten, wel wilde hij kwijt dat de band Papa di Grazi weer de verbindende band zal zijn.

Marine

Ondanks de onrust in Oost Europa zal ook de marine dit jaar flink uitpakken, de klimtoestellen voor de jeugd die ze voorheen op het terrein van WenB opstelden krijgen dit jaar een plek op het stadsstrand.

Taptoe

Vanwege de vele bouw- en breekactiviteiten in het centrum van Delfzijl kan op Pinkstermaandag de taptoe niet op het Vennenplein plaatsvinden, er wordt hiervoor uitgeweken naar sportpark Centrum.OVer een aantal weken zal het bestuur het definiteve programma bekend maken.

Pinsterweekend

Het Pinksterweekend is het weekend van 4-5 en 6 juni.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play