menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Programma ‘Nu Niet Zwanger’ van start in gemeente Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 15 november 2021

De gemeente Eemsdelta is gestart met het programma “Nu Niet Zwanger”. Een programma met als doel om met (potentiële) ouders het gesprek aan te gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Zodat (aanstaande) ouders een bewuste keuze kunnen maken of ze wel of niet kinderen willen en wanneer ze dit willen. Aan dit programma doen landelijk 141 gemeenten mee. En vanaf nu is dit programma ook actief in de gemeente Eemsdelta.

Maak het bespreekbaar

De gemeente maakt het mogelijk dat dit laagdrempelige programma draait in Eemsdelta en GGD Groningen voert het programma uit. Het programma richt zich op het bespreekbaar maken van lastige onderwerpen. Professionals worden getraind om zonder oordeel een open en eerlijk gesprek te voeren over een kinderwens, seksualiteit en anticonceptie.

Kansrijke start voor alle kinderen

Wethouder Pier Prins (jeugd): “Een van de speerpunten van de gemeente Eemsdelta is om alle kinderen die in onze gemeente geboren worden, een kansrijke start te bieden. Onbedoeld zwanger raken is zowel op jongere als op latere leeftijd een ingrijpende en emotionele gebeurtenis. En al helemaal op een moment dat je kwetsbaar bent en problemen hebt die nog niet zijn opgelost. Het doel van Nu Niet Zwanger is om ervoor te zorgen dat (potentiële) ouders de regie over hun kinderwens hebben.”

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play