menu Home

New Music Monday

Dominic van den Heuvel & Jaap Nauta


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Maandag 20:00 21:00

Iedere maandagavond live-radio bij Eemsdelta: New Music Monday!
Van 20 tot 21 uur bespreken en draaien Dominic van den Heuvel en Jaap Nauta de nieuwste tracks (maximaal 1 maand oud). Check ook de Facebook pagina en (maandelijkse) Spotify playlist van New Music Monday Eemsdelta!

In de uitzending van 27 juli onder andere:
Reino

Als mens kan het leven een geweldige ervaring zijn, maar datzelfde leven kan je ook bijten. Reino viert de dans van het bestaan ​​door vrolijke Indie/synth-rock te creëren. De Nederlandse band schrijft poppy liedjes met scherpe synthesizers en wat punk energie om het af te maken. Denk aan dansbare synths van LCD Soundsystems vermengd met de rauwe energie van de vroege Arctic Monkeys. Vanaf hun eerste single “Carousel” (2017) legt Reino de lat hoog met super catchy, verfrissende pop en aanstekelijke indierockhits. Wij draaien vanavond hun nieuwste track: Cherry Blossom (releasedatum 10 juli 2020).

BLOXX

Het debuutalbum van BLOXX komt alsmaar dichterbij en met vijf singles reeds uit, kunnen we al een idee vormen van hoe dat zal klinken. Lie Out Loud verschijnt op 28 augustus en daaruit konden we al de titeltrack, “Coming Up Short”, “Go Out With You” en “Thinking About Yourself” horen. Alle vier waren het zeer fijne poprock liedjes met een aanstekelijk refrein die aantoonden dat BLOXX perfect weet waar ze mee bezig zijn. “Off My Mind” zet dat nog maar eens kracht bij; het is een geweldig catchy nummer geworden en wij draaien hem vanavond (releasedatum 22 juli 2020).

Creeper

Met de track “Poisened Heart” laten de Punkrockers van Creeper horen wat we kunnen verwachten van hun nieuwe album ‘Sex, Death & The Infinite Void’ dat op 31 juli uitkomt. ‘Dit nummer was het eerste dat we hadden geschreven waarin we hadden geëxperimenteerd met een baritonzang’, zegt zanger Will Gould. “Geïnspireerd door Leonard Cohen en Nick Cave probeerde ik te zingen op een manier die ik nog niet eerder had gedaan, gecombineerd met een countrygevoel dat we hadden opgebouwd met een piano en akoestische gitaar”. Wij draaien vanavond Poisened Heart, releasedatum 24 juli 2020.

Samenstelling en presentatie: Dominic van den Heuvel en Jaap Nauta  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Dangerzone
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play