menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

SlimoTheek Eemsdelta, uitleenpunt voor slimme apparaten, geopend

Marcel Voorthuijsen | 21 september 2022

Wethouder Meindert Joostens opende op 20 september de SlimoTheek. De SlimoTheek is gevestigd in het Gezondheidscentrum Overdiep (hal bij de Damster Zorgbalie), Stadshaven 23, Appingedam.

De SlimoTheek leent aan inwoners van de gemeente Eemsdelta gratis slimme apparaten uit die kunnen helpen langer zelfstandig thuis te wonen. Voorbeelden zijn: een robotstofzuiger, een simpele tablet met de mogelijkheid van beeldbellen, een slimme klok of een makkelijke radio met maar 1 knop. Zelfs een aaibare robotkat die beweegt en miauwt, behoort tot de mogelijkheden. Vooral voor ouderen, mensen met een beperking  of mantelzorgers (voor een persoon met dementie) is het fijn deze apparaten thuis uit te kunnen proberen. Het voorkomt dat iets gekocht wordt wat achteraf niet aan wensen voldoet.

Uitleg en hulp bij installatie

Vrijwilligers van de SlimoTheek leggen de werking van de apparaten uit en geven advies over welk apparaat past bij een persoonlijke situatie. Ook geven ze hulp bij het goed installeren en het gebruik van het apparaat. Na de gratis uitleenperiode gaat het product weer terug naar de slimotheek. Mensen kunnen vervolgens zelf besluiten of ze de producten zelf aanschaffen. De uitleen is gratis.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Je Maatje in Muziek
  15:00 - 16:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play