menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

SP-Statenfractie blij met steun van BBB voor opzetten Provinciaal Energiebedrijf

Marcel Voorthuijsen | 20 mei 2023

Harm Nieboer, zelf ook voorstander van betaalbare energie met meer regie vanuit de overheid, tekende zelf tijdens de bijeenkomst ook de volkspetitie van de SP, om de energievoorziening weer in eigen handen te nemen. Daarnaast sprak Harm zijn steun namens de BBB uit om uiteindelijk tot een Provinciaal Energiebedrijf te komen.
De SP blijft zich inzetten om meer steun te vergaren voor de oprichting van een Provinciaal Energiebedrijf. Zij presenteerde hier in Bedum haar vijf-stappenplan voor.

Agnes Bakker benadrukt: “De groeiende steun voor een provinciaal energiebedrijf toont aan dat het tijd is om commerciële energiebedrijven terzijde te schuiven. Het is onze missie om de focus te verleggen van winst voor bedrijven naar lagere energiekosten voor mensen.”
Momenteel wordt er in de provincie Groningen, naar aanleiding van een aangenomen SP-motie, onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een provinciaal energiebedrijf.

De gemeente Groningen is al geruime tijd bezig met het initiatief om de energievoorziening in eigen handen te nemen. Ook in andere plaatsen, zoals Zutphen en Noord-Holland, heeft de SP initiatieven genomen om duurzame energie toegankelijk te maken voor iedereen, onder andere door zonnepanelen op alle daken te plaatsen. Op deze manier neemt de SP het voortouw om de energiekosten drastisch te verlagen in plaats van miljarden aan commerciële energiebedrijven over te maken.

Tot op heden is de volkspetitie van de SP voor lagere energiekosten en de nationalisering van de energievoorziening bijna 140.000 keer ondertekend. Mensen die dit initiatief steunen, worden opgeroepen de petitie te ondertekenen op sp.nl/volkspetitie.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lekker Zondag
    18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play