menu Home chevron_right
Agenda Tips

Springpop Revival in Het Lokaal.

Dirk van Nieuwpoort | 4 april 2022

Tweede Paasdag vindt in Grand Café Het Lokaal voor de twaalfde keer Springpop Revival plaats. Deze keer treden vier bands op. Als eerste speelt de jonge groep Raiger  gevolgd door Keep in Touch. Als de derde zien we een reünie van Johnny Blue & the Race. Daves sluiten het gratis festival af.

Raiger

Raiger maakt vanaf 2018 muziek in het Gronings en in het Nederlands. De band kenmerkt zich door snoeiende gitaren en up-tempo drums.

De band bestaat uit Tim Lechner, Eelke Besseling en Steven Prins.

Raiger was al op verschillende festivals en podia in de provincie te horen en te zien. Na twee jaar verplichte pauze is de band terug met een nieuwe energieke set die volgens eigen zeggen lovende kritieken kreeg as ‘nait slecht’ en ‘kon minder’ Geïnspireerd door artiesten als Stevie Ray Vaughan en Primus maar ook Bökkers en Normaal behandelt de band thema’s als lust, verlangen en de sleur van het alledaagse leven in het Hoge Noorden, zo beschrijft de band het zelf.

Keep in Touch

Keep in Touch bestaat uit zanger Thomas Hoogendam, zanger/gitarist/toetsenist  Paul Schoenmakers, gitarist Sjors Edens, bassist Koert Lingbeek en drummer Jarkko Jager.

‘Een coverband met een rocksound’, zo omschrijft de groep zichzelf. Op het repertoire staan nummers van onder meer Pink Floyd, Steppenwolf, Status Quo, The Kinks, David Bowie, The Cult en AC/DC. De band heeft een paar succesvolle optredens achter de rug, onder meer op Koningsdag in Delfzijl, tijdens de Pinksterfeesten in de Bolder in Delfzijl en het Back Home Festival in de Evenementenhal in Delfzijl.

Johnny Blue & the Race

Johnny Blue & the Race was een band uit Groningen die het laatste decennium van de vorige eeuw en de eerste jaren van deze eeuw actief was in het Nederlandse en Duitse circuit. De muziekstijl laat zich het beste omschrijven als “Hot Rhythm ‘n Roll”, een mix van jaren vijftig rhythm and blues en rock and roll.

Speciaal voor deze editie van Springpop treedt de band op met de drie originele leden Gertjan Blaauw (zang, sax), Joost Karseboom (gitaar, zang), Wessel Babtist (drums).  Kees Brandsma speelt op bas. Alle muzikanten hebben in het verleden een bijdrage geleverd aan Springpop, toen nog in jongerencentrum Sjangpouk en theater de Molenberg.

We sluiten af met de band Daves. Daves is David Bowie, Talking Heads, Bryan Ferry en Simple Minds. Na Muskee, Fandango, Fox de Fox en Crocodile Smile komt jarenlange bandervaring samen in Daves. Zeven man sterk, met jeugdig en soms grijs gerand elan is deze band een waardige afsluiting van Springpop 2022.

Springpop is zoals altijd gratis, de aanvang is om 15.00 uur, de zaal is om 14.00 uur open.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play