menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Start bouw 155 woningen in Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 16 december 2022

Aannemer Nijhuis is begonnen met de bouw van het eerste deel in het project ‘Bronswoningen’ in Appingedam. Met de onthulling van het bouwbord, door wethouder Annelies Usmany – Dallinga, is op vrijdag 16 december de start van de bouw ook gevierd.

Collectief

Het project bestaat uit een collectief van eigenaren van in totaal 155 woningen, waarvan 142 woningen in het bezit zijn van particuliere eigenaren en 13 woningen in het bezit van  woningcorporaties Groninger Huis en Woongroep Marenland. Gezamenlijk hebben de eigenaren Nijhuis opdracht gegeven voor de sloop, ontwikkeling en realisatie van hun nieuwe woning. In samenwerking met architect De Deur in Huis zijn de toekomstbestendige woningen ontwikkeld. De eigenaren worden in het proces, onder regie van de gemeente Eemsdelta, bijgestaan door KUUB. De woningen vallen onder de zogenoemde batch 1588.

Tijdelijke huisvesting

De bewoners van de Ripperdastraat en Rengersstraat wonen nu in de tijdelijke huisvesting van Nationaal Coördinator Groningen. De verhuizing vond plaats voor de zomerperiode van 2022.

Planning

Op dit moment worden de woningen in de Ripperdastraat gebouwd, de woningen in de Rengersstraat volgen. De 70 woningen van dit eerste cluster worden naar verwachting in het najaar van 2023 opgeleverd. Op dit moment vinden de ontwerpgesprekken met Nijhuis plaats voor de 85 woningen van het tweede cluster, de Heiman Akkerstraat en de Houwerdastraat. Wanneer de woningen van het eerste cluster gereed zijn zal het tweede cluster aaneensluitend worden uitgevoerd.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play