menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Steeds meer overlast in Zandplatenbuurt Delfzijl: ‘Toename van heftige incidenten in verzwaarde vorm’

Leonie Kort | 19 juli 2021

Crossen met motoren, tot ‘s ochtends vroeg overlast van harde muziek en jeugdbendes in de straat: het is voor inwoners van de Zandplatenbuurt in Delfzijl al jarenlang dagelijkse kost. De buurt kampt met overlast vanuit de Borkumerrif, een straat waar je volgens omwonenden ‘echt niet welkom bent’. 

Volgens de gemeente Eemsdelta zijn er recentelijk signalen binnengekomen waaruit blijkt dat de overlast niet alleen toeneemt, maar ook in verzwaarde vorm plaatsvindt. Dat het steeds erger wordt kunnen buurtbewoners beamen. 

Verboden wapenbezit

‘Je merkt dat er sinds corona steeds meer jongeren op straat hangen. We horen verhalen over verboden wapenbezit en vuurwerk, dan voel je je niet prettig natuurlijk. Het zijn niet alleen jongeren uit Delfzijl, maar ook toeloop vanuit Appingedam. Het wordt steeds crimineler’, zegt een bewoner van de Zandplatenbuurt.

Afgelopen woensdag hebben de inwoners van de Zandplatenbuurt Zuid een brief gekregen van burgemeester Gerard Beukema waarin hij meldt de overlast niet langer te tolereren en zo nodig vergaande maatregelen te treffen. ‘Ik hoop dat de ernst van de situatie nu eindelijk bij de burgemeester is doorgedrongen en er een keiharde aanpak komt’, zegt de bewoner hoopvol. 

‘Niet iedereen durft melding te maken’

In de brief roept Beukema de omwonenden op om overlast te melden, hierdoor kan een dossier worden opgebouwd. ‘Er is een intensieve samenwerking aangegaan met Acantus, Cadanz en de politie. Samen stellen wij een plan van aanpak op om overlast tegen te gaan en te stoppen’, zegt een woordvoerder van de gemeente.

De bewoner hoopt dat omwonenden ook daadwerkelijk melding gaan maken. ‘Er heerst veel angst in de buurt, niet iedereen durft melding te maken.’

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play