menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Stimuleringsregelingen voor woningeigenaren en starters op de woningmarkt

Dirk van Nieuwpoort | 17 februari 2022

De gemeente Eemsdelta heeft drie stimuleringsregelingen beschikbaar voor duurzame woningverbetering, woningaanpassing en de aankoop van een eerste woning. Deze zogeheten verzilverlening, stimuleringsregeling en starterslening zijn beschikbaar voor woningeigenaren en starters op de woningmarkt in de gemeente Eemsdelta.

De voormalige gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum hadden verschillende stimuleringsregelingen. Deze regelingen zijn gelijkgetrokken en beschikbaar voor de hele gemeente. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga:” Met de stimuleringsregelingen kunnen
we woningeigenaren aanmoedigen om duurzame investeringen in de eigen woning te doen of om jongere mensen net even een duwtje te geven om de eerste woning te kunnen kopen”.

Aanvullende lening

Voor de startende koper op de woningmarkt is er de starterslening. Wie een eerste woning wil kopen maar niet voldoende hypotheek kan aanvragen, kan met een starterslening een aanvullende lening krijgen. Om in aanmerking te komen voor een starterslening moet worden voldaan aan bepaalde voorwaarden.

De stimuleringsregeling is een lening waarmee bestaande woningen verduurzaamd of levensloopbestendig gemaakt kunnen worden. Voor de oudere woningbezitter is er ook de verzilverlening. De overwaarde van de woning wordt ingezet om de woning te verduurzamen of om aanpassingen aan de woning te doen, zodat men langer thuis kan blijven wonen.

Informatie over de leningen, de bijbehorende voorwaarden en hoe deze kunnen worden aangevraagd staat op de website van de gemeente Eemsdelta, www.eemsdelta.nl/leningen en op de website van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn).

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play