menu Home chevron_right
Agenda Tips

Theater NOORD speelt laatste voorstelling zonder beperkingen!

Dirk van Nieuwpoort | 24 september 2021

NOORD kan dankzij de nieuwe richtlijnen voor het eerst, de volledige capaciteit van de zaal benutten. Dit betekent: het laatste weekend eindelijk voor 939 bezoekers spelen. De voorstelling draait inmiddels 3 weken en heeft alleen maar enthousiaste reacties opgeroepen. Een enorme waardering voor dit initiatief om Groningen in de regio en de toekomst voor onze kinderen onder de aandacht te brengen.

NOORD is een nieuw actueel verhaal en een individueel initiatief wat in een tijd als deze getuigt van ondernemerslust en passie.
Hebben wij het makkelijk? Nee. We hebben prachtige recensies maar merken dat de toeloop van publiek nog steeds voorzichtig is en daardoor is het voor ons als cultureel ondernemer spannend om de voorstelling kostendekkend te krijgen. Zowel voor cast en crew, voor het eerst weer op de planken als voor de bezoeker, de eerste avond uit sinds tijden! We kijken inmiddels terug op een succesvol spektakel NOORD die in het speciaal hiervoor gebouwde theater te Zuidbroek (Groningen) word gespeeld. Sterk acteerwerk, super muziek en knallend projectiewerk. De superlatieven buitelen over elkaar bij pers en publiek.

De afgelopen jaren werd de voorstelling tot twee keer toe uitgesteld wegens corona en in slechts 4 weken tijd heeft de hele cast, het ensemble en de muzikanten deze grote productie gerepeteerd en neergezet op een manier die iedereen heeft verrast. NOORD is een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestaan, vol livemuziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Het publiek ervoer een meer dan magische en unieke beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt. De bezoekers kwamen ogen en oren te kort.

Geke Hoogstins, schrijfster, tevens regisseur en producent, brengt met NOORD een ode aan onze aarde, maar wil hiermee ook het prachtige noorden van ons land op de kaart zetten. Ze maakte eerder naam in de theaterwereld door onder andere haar producties ‘Walkyre Echo’s’, ‘Terugkeer naar Gaia’ en ‘Onderweg naar later’. Haar passie, over hoe het haar aan haar hart gaat hoe we met elkaar de aarde exploiteren, laat ze ook via deze voorstelling spreken. Een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan, over durf, doorzettingsvermogen en de kracht van samenwerking. Aan actuele thema’s geen gebrek: klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Menke (actrice Esmee de Boer) gaat in dit spannende (liefdes)verhaal op zoek naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert (acteur Albert Secuur). De cast maakt goed gebruik van het ruime podium en duikt op verschillende plekken op. Het toneelspel, de zang en dans worden versterkt door imposante, meer dan levensgrote beelden vertoont op het zeven meter hoge, gebogen beeldscherm. Beelden die de afgelopen twee jaar geschoten zijn op onder andere het Groninger wad, in de koolzaadvelden, in Noordpolderzijl en onder water. Het publiek wordt door de beelden bijna letterlijk meegezogen in het verhaal onder water en de aarde in.

Theaterspektakel Noord is per heden nog 3 keer te zien in Theaterhallen Zuidbroek, de theaterhallen bieden dermate veel ruimte, dat zonder problemen voldaan kan worden aan de coronamaatregelen.
Meer informatie: www.noordtheater.nl.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play