menu Home chevron_right
Evenementen

Toenemende belangstelling Fivelstadtocht

Dirk van Nieuwpoort | 29 augustus 2021
De nu al ruim zeshonderd inschrijvingen bevestigen het beeld dat dit historisch culturele wandelevenement tijdens de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend definitief een vaste plaats op de landelijke wandelkaart heeft veroverd. Alle jaren zit de wandelsport in de lift en ook de organisatie van de Fivelstadtocht ziet haar inspanningen voor het maken van een attractieve tocht beloond met een stijging in het deelnemersveld op alle afstanden.
Onder het motto bewegen naar vermogen zijn de afstanden 5-15-25 en 40 kilometer uitgezet. Voeg hierbij de historisch culturele aspecten van het gebied aangevuld met andere bezienswaardigheden op de route en de meerwaarde spreekt voor zich. De voorbereidingen van deze 7e  Fivelstadtocht zijn behoudens een paar (Corona) puntjes op de i afgerond. De routes zijn bekend, de doorkomst dorpen en locaties voor onze rust- en stempelplaatsen hebben wederom hun enthousiaste deelname getoond.

Westelijke route

Deze westelijke route kronkelt zich een weg door het voormalig Fivelboezem gebied langs dorpen en wierden. Het Damsterdiep zal een belangrijke rode draad blijken in de route en startend vanuit Appingedam worden globaal de volgende plaatsen bezocht: Oosterwijtwerd, Eenum, Zeerijp, Loppersum, Ten Post, Winneweer, Garrelsweer en Wirdum. Dit alles uiteraard afhankelijk van het aantal te lopen kilometers die de wandelaar kiest. Natuurlijk zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandel-evenement van de provincie Groningen en omstreken!

Inschrijven

Inschrijven kan tot en met 10 September 22:00 uur eenvoudig via de website www.fivelstadtocht.nl worden gedaan. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk.
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lunchradio
  13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play