menu Home chevron_right
Geen categorie

Varen en fietsen door Eemsdelta tijdens de Dag van het Wad

Dirk van Nieuwpoort | 22 juni 2021

Zaterdag 26 juni viert Waddenzee UNESCO Werelderfgoed haar 12e verjaardag. Op deze dag wordt feestelijk stilgestaan bij hoe bijzonder dit unieke natuurgebied is. Inwoners van en bezoekers aan de regio worden vandaag ‘getrakteerd’ op activiteiten om kennis te maken met het Wad en de Waddenkust.

Eemsdelta pakt uit met een nieuwe fietsroute waar speciaal voor deze dag
onderweg van alles te beleven en proeven valt. Daarnaast vaart De Loodskotter uit voor een mooie zeiltocht over de Eems-Dollard. Ook dit is een heel bijzonder stukje Waddenzee Werelderfgoed.

Pluk je Geluk onderweg

De nieuwe tweedaagse fietsroute, ontwikkelt door het Routebureau Groningen in samenwerking met Stichting Top van Groningen/VVV Eemsdelta voert deels door Eemsdelta. Speciaal voor de Dag van het Wad is op 26 juni een ingekorte fietsroute beschikbaar om Eemsdelta en haar ondernemers op leuke en lekkere wijze te ontdekken. Bij ondernemers op de route is namelijk ‘voorproefje’ te beleven, te halen of te proeven. Of ondernemers hebben leuke actie speciaal voor deze dag. Zo biedt Damster Boerenzuivel en vlees in Appingedam een ‘Toetje to go’, kun je bij Tjuchemmer kaas meedoen aan een winactie. Ook Rustpunt Pumpkin in Holwierde en Stroopwoafeltje, koffie & meer in Appingedam hebben leuke ‘voorproefjes’ in petto. De route van ongeveer 60 kilometer lengte volgt het knooppuntennetwerk en komt lang Bezoekerscentrum Dollard bij de Punt van Reide. Hier staat speciaal voor de Dag van het Wad de mobiele fiets-VVV van Eemsdelta geparkeerd waar gratis informatie verkrijgbaar is over het Wad, de Punt van Reide en Termunterzijl. De route is op elk punt van de route te starten. Een kaart van de route is te bekijken en downloaden via www.eemsdelta.groningen.nl/dvhw

Zeilgeluk op t Wad aan boord van de Loodskotter

De Loodskotter vaart op 26 juni twee keer per dag vanuit de haven van Delfzijl de Dollard op: een uniek stuk natuur waar eb en vloed het ritme bepalen. Buitengaats worden de zeilen gehesen en koers gezet naar daar waar de wind ‘haar’ brengt. Duur van de vaartochten is 2,5 tot 3 uur. Starttijden zijn 9.00 uur en 13.00 uur.
Er is plaats voor 12 personen per keer. Minimaal aantal deelnemers is tevens 12 personen. De kosten voor de vaartocht bedragen € 30,00 p.p. inclusief koffie thee en Gunninger kouk. Opgeven kan tot vrijdag 25 juni om12.00 uur via: arrangementen@topvangroningen.nl. Na aanmelding wordt de vertrekplaats bekend gemaakt.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play