menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Veel nieuwe vacatures om bedrijven in provincie te helpen met vergunningen

Dirk van Nieuwpoort | 14 december 2021

Bij de Omgevingsdienst Groningen komen binnenkort veel nieuwe vacatures beschikbaar. Dat komt voort uit de wens van veel nieuwe bedrijven om zich te vestigen in de provincie Groningen. Om alle bedrijven te voorzien van vergunningen, zijn uitbreiding van expertise en meer medewerkers noodzakelijk voor de dienst. De vacatures zijn gericht op vergunningverlening, toezicht en advies, en verschijnen binnenkort op de website van de Omgevingsdienst.

Ideale vestigingsplaats

De laatste jaren heeft de provincie, samen met het bedrijfsleven en Groningen Seaports, laten zien dat Groningen een ideale vestigingsplaats is voor bedrijven.  De Eemshaven en de haven van Delfzijl vormen een industriegebied met grote en middelgrote bedrijven. In Delfzijl staat de chemische bedrijvigheid centraal. In de Eemshaven voeren energie, data en offshore wind de boventoon.

Milieu en veiligheid

De ontwikkelingen in met name Delfzijl en de Eemshaven brengen extra werk met zich mee voor de Omgevingsdienst Groningen. Zij verzorgen vergunningverlening, advies, toezicht en handhaving, voor milieu en de bouw. Om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen zoekt de Omgevingsdienst mensen die een hoogwaardige bijdrage willen leveren aan de milieu- en veiligheidsvraagstukken rondom Delfzijl en de Eemshaven.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play