menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Verenigingen verpulveren Grote Clubactie record: € 12.8 miljoen

Marcel Voorthuijsen | 1 december 2022

Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Delfzijl haalden samen € 19527 op. Zijne Majesteit de Koning gaf de voorzet met zijn bewogen quote en iedereen kopte deze massaal in.

Algemeen Directeur Frank Molkenboer: “Prachtig dat mensen ook in deze tijden bereid zijn om ‘hun cluppie’ te steunen. Dit is een geweldig gebaar naar het verenigingsleven en al hun vrijwilligers. Wat me elk jaar opnieuw raakt is niet zozeer het aantal verkochte loten, maar het feit dat zoveel leden van verenigingen zich inzetten voor hún club. Het is een vrijwilligersgebeuren, van jong en oud, met een sterk sociaal karakter. Recent onderzoek toont aan dat men juist meedoet om elkaar en hun club te helpen. Zo is het in 1972 ooit bedacht en dat is ook al 50 jaar de kracht van de Grote Clubactie.”

Koning Willem-Alexander: verenigingen zorgen voor de mooiste momenten

De Grote Clubactie heeft financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact, vindt ook koning Willem-Alexander: “Verenigingen verbinden en zijn de bouwstenen van onze maatschappij. Met de Grote Clubactie krijgen verenigingen overal in Nederland een extra financieel steuntje in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een daverend succes te maken.”

Dit jaar deden in Delfzijl de volgende clubs mee en zij haalden de volgende bedragen op. Hiervan gaat 80% naar de club.

Delfzijl   VV NEC Delfzijl €7896, Kyocho €3285, Scouting Fivelgroep Eemsmond €2634, Sportfit Delfzijl €1029, D.R.C. Phoenix €885
Holwierde   Voltigevereniging De Eemsrakkers €2643
Woldendorp   vv Weo €855, Zeemans Vrouwenkoor €300
  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Jukebox
    15:00 - 16:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play