menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Vier nieuwe leefbaarheidsprojecten goedgekeurd

Dirk van Nieuwpoort | 1 juni 2021

Vier nieuwe projecten, vooral gericht op de leefbaarheid in dorpen en wijken, ontvangen een bijdrage van Nationaal Programma Groningen. “Karakteristieke panden opknappen, een steuntje in de rug voor wie kwetsbaar is, een
impuls voor het toerisme. De variatie aan projecten laat zien dat overal de schouders eronder gaan”, constateert bestuursvoorzitter René Paas.

Recreatie en toerisme aanpak in gemeente Eemsdelta

Voor onze gemeente, gemeente Eemsdelta, is € 1.179.638 beschikbaar gesteld voor het project “Recreatie en toerisme aanpak”. Hiermee zet de gemeente in op de promotie van het gebied. Maar ook op toeristisch ondernemerschap en het opleiden van jongeren op het mbo. De uitvoering wordt gedaan door Top van Groningen. Met dit project gaat de gemeente Eemsdelta samen met ondernemers een professionaliseringsslag maken in de promotie van het gebied.

Doelstelling Nationaal Programma Groningen.

Nationaal Programma Groningen werkt aan een goede toekomst voor elke Groninger. We brengen mensen en ideeën samen en bundelen de krachten van inwoners, organisaties, bedrijven en overheden. Samen voeren we plannen uit die Groningen écht vooruithelpen. Belangrijke onderwerpen zijn het versterken van de leefomgeving, de economie, opleidingen, banen en de natuur en het klimaat.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play