menu Home chevron_right
Agenda Tips

Vijfenvijftig koppige Koorbazen gratis te zien in Appingedam

Marcel Voorthuijsen | 15 mei 2023

Op zaterdag 3 juni komt het vijfenvijftig koppige Koorbazen naar het festival Terug naar het begin. Bekend om hun indrukwekkende performance, maakt het a capella mannenkoor een parade door de winkelstraten van Appingedam, gevolgd door een optreden in het parkje achter de Damster Nicolaïkerk. Deze act (inclusief parade) laten ze twee keer zien -om 13.45 uur en om 15.30 uur- én is voor iedereen gratis toegankelijk.

55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen

Koorbazen is een vijfenvijftigkoppig a capella mannenkoor waarin de jongste 18 en de oudste in de 80 is, en die elkaar vanuit nieuwsgierigheid en een open blik ontmoeten in muziek. Optredens van Koorbazen zijn een eindeloos experiment in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. Met een geheel eigen werkwijze en een groeiende landelijke bekendheid laat Koorbazen zien én horen dat een mannenkoor zeker nog van deze tijd is. Dat doen ze ook op zaterdag 3 juni tijdens het festival Terug naar het begin: na een optocht door de oude winkelstraten van Appingedam, geven ze een indrukwekkende performance in het parkje achter de Damster Nicolaïkerk om 13.45 uur en om 15.30 uur.

Terug naar het begin, een belevingsfestival in Eemsdelta

Met het festival Terug naar het begin ontmoeten bezoekers van vrijdag 2 tot en met zondag 4 juni een mix van artiesten en kunstenaars in de Groninger kerken en het wierdenlandschap van Eemsdelta. Met een plattegrond in de hand fietst het publiek langs kronkelende weggetjes door het platteland voor verrassende optredens op unieke locaties. Op het programma staan o.a. harpiste Lavinia Meijer, choreograaf X_YUSUF_BOSS, singer-songwriter Lucky Fonz III, de Zeeuwse band De Toegift en Folkpop-artiest Néomí. Met uitzondering van de optredens van de Koorbazen, is voor de rest van het programma een festivalticket nodig. Voor meer informatie en tickets bezoek je terugnaarhetbegin.nl

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Rondje Eemsdelta
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play