menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Voedselbank Eemsdelta vraagt vrijwilligers voor decemberactie

Marcel Voorthuijsen | 16 november 2022

In december houdt de Voedselbank Eemsdelta weer een grote inzamelingsactie. De voorbereidingen hiertoe zijn inmiddels gestart. Bijna alle supermarkten in de gemeente Eemsdelta hebben hun medewerking inmiddels toegezegd.

De Voedselbank houdt deze actie omdat de voorraden in het magazijn zijn afgenomen. Dit wordt veroorzaakt doordat meer klanten, vanwege de oplopende inflatie en de stijging van de energiekosten, een beroep doen op onze Voedselbank. Sinds juni 2022 is het aantal klanten wat wekelijks een voedselpakket komt ophalen toegenomen met 40%. Daarnaast ontvangen ze steeds minder producten van de leveranciers door hun eigen acties tegen voedselverspilling en/of door de fors gestegen energiekosten.

Om de voorraden aan te vullen hebben ze voor deze actie ongeveer 200 vrijwilligers nodig. Hiervoor wil de Voedselbank uw hulp inschakelen. Ze zoeken vrijwilligers die zich minimaal 2 uur beschikbaar willen stellen voor deze inzamelingsactie. Per supermarkt worden twee vrijwilligers –in blokken van twee uur– ingepland. Eén vrijwilliger voor het uitdelen van een flyer bij de ingang en één vrijwilliger bij het in ontvangst nemen van de producten, na de kassa.

De inzamelingsactie vindt plaats op vrijdag en zaterdag van 09.00 – 19.00 uur op: 9 en 10 december bij de Albert Heijn in Appingedam en 16 en 17 december bij alle overige deelnemende supermarkten in Eemsdelta.

De tijdvakken zijn:

Tijdvak 1 van 09.00 – 11.00 uur
Tijdvak 2 van 11.00 – 13.00 uur
Tijdvak 3 van 13.00 – 15.00 uur
Tijkvak 4 van 15.00 – 17.00 uur
Tijdvak 5 van 17.00 – 19.00 uur* (alleen op vrijdag)

De deelnemende supermarkten in Eemsdelta zijn:

 1. Delfzijl, Jumbo de Wending
 2. Delfzijl, Jumbo Jachtlaan
 3. Delfzijl, AH
 4. Delfzijl Lidl
 5. Appingedam, AH
 6. Appingedam, Jumbo
 7. Appingedam, Plus
 8. Spijk, COOP Buist
 9. Wagenborgen, Spar
 10. Loppersum, AH

Graag ontvangt de Voedselbank je aanmelding onder vermelding van naam, e-mailadres telefoonnummer, tijdvak(ken) en welke dag(en) en in welke supermarkt(en) je ons wilt helpen, vóór 27 november via e-mail: info@voedselbankeemsdelta.nl

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  Eemsdelta Sport
  16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play