menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Vrijwilligers en gemeente Eemsdelta gaan zwerfafval te lijf tijdens Landelijke Opschoondag

Dirk van Nieuwpoort | 21 maart 2022

Op zaterdag 19 maart 2022 deden maar liefst 690 vrijwilligers van verenigingen, stichtingen en scholen uit Eemsdelta mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij gingen buurten en wijken in om zwerfafval op te ruimen. De gemeente ondersteunde de opruimacties met materialen, zoals grijpers, afvalzakken en handschoenen. Wethouder Meindert Joostens bezocht deze dag een aantal verenigingen en stichtingen die acties organiseerden om in hun buurt of wijk zwerfafval op te ruimen. De Landelijke Opschoondag past bij het voornemen van de gemeente om de hoeveelheid zwerfafval in Eemsdelta te verminderen.
Wethouder Meindert Joostens: “In 2021 zag de landelijke opschoonactie er door het coronavirus anders uit. Toen konden er geen groepen meedoen. Ik ben dit jaar verrast door het aantal vrijwilligers dat zich bij ons heeft aangemeld. Mensen worden zich steeds bewuster van zwerfafval en het belang van beter afval scheiden. Het was mooi om te zien dat zij met zoveel enthousiasme aan de slag gingen voor een schonere buurt of wijk. Daarvoor wil ik iedereen bedanken!”.

Elke verpakking telt!

De Landelijke Opschoondag had dit jaar als thema “Elke verpakking telt!”. Van zwerfafval is meer dan de helft verpakkingsmateriaal. Door afval op de juiste manier te scheiden kan het gerecycled worden tot nieuwe producten. Meer informatie over de Landelijke Opschoondag is te vinden op nederlandschoon.nl.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play