menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Vrijwilligers gezocht!

Dirk van Nieuwpoort | 25 maart 2022

Cadanz Welzijn en AZC Delfzijl zoeken taalvrijwilligers, vrijwilligers voor gezellige spelletjesmiddagen en handige fietsopknappers!
Nederland kent momenteel een grote toestroom van vluchtelingen. Kennis van de Nederlandse taal, om zich zodoende beter te kunnen redden, is ook voor hen belangrijk. Op veel plekken zijn al organisaties die volwassenen helpen om beter te lezen, schrijven, spreken, rekenen en te werken met een computer.

Cadanz Welzijn zoekt samen met het AZC Delfzijl diverse vrijwilligers voor het taal- en participatieproject # Meedoen. Als taalvrijwilliger leer je aan – en oefen je met asielzoekers, statushouders en vluchtelingen de Nederlandse taal. Dit gebeurt in het Taalcafé waar iedereen welkom is die zijn of haar Nederlandse spreekvaardigheid wil verbeteren. Naast het Nederlands leren spreken, zijn ontmoeting en gezelligheid belangrijk. Wij willen ook graag spelletjesmiddagen/gezellige middagen organiseren waar iedereen welkom is.

Op een ongedwongen manier met de Nederlandse cultuur en taal in contact komen tijdens ontspannen samenzijn, het spelen van een spelletje als mens-erger-je-niet en sjoelen. Kletsen en lachen onder het genot van een kop thee of koffie. En natuurlijk staan we op deze middagen ook open voor andere culturen. Hier hebben we ook vrijwilligers voor nodig! Wil jij je hier als vrijwilliger voor inzetten? Dan zoeken wij jou! Neem contact met ons op!

Samen repareren mag weer! In het AZC in Delfzijl hebben veel bewoners een tweedehands fiets, maar niet de middelen voor onderhoud en reparatie. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om tweedehands fietsen op te knappen, zodat het weer een mooi en veilig exemplaar wordt. Het zou helemaal mooi zijn als deze vrijwilligers, vanuit hun kennis van – en affiniteit met techniek, hun kennis willen delen met anderen. Wil jij hieraan jouw positieve bijdrage leveren, neem ook dan snel contact op!

De contactpersoon voor al het hierboven genoemde is Peronne Burggraaf van Cadanz Welzijn, bereikbaar via telefoonnummer 0596-745024. Zij gaat graag met je in gesprek!

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play