menu Home chevron_right
Agenda TipsNieuws uit de gemeente

We zijn er weer klaar voor, Galerie Ruigewaert opent op nieuwe locatie.

Dirk van Nieuwpoort | 15 januari 2022

De verhuizing heeft heel wat voeten in de aarde gehad. We zijn er vol ingegaan, maar gaandeweg bleek ons enthousiasme toch een beetje te overmoedig. Waar we dachten dit wel even te fiksen in twee maanden tijd, moesten we ons al gauw realiseren dat dit niet haalbaar was. De ruimte in de schuur was vooral groot en leeg. Alle wanden moesten worden behangen en het ophangen van de spots vergde ook meer tijd dan we hadden ingepland. Uiteindelijk zijn we drie maanden bezig geweest, maar nu een week later dan verwacht kunnen we gelukkig toch onze deuren weer openen.
Wij heten u vanaf 15 januari van harte welkom aan de Stadsweg 44 te Garrelsweer om de nieuwe expositie “Land van Verbeelding” te komen bekijken.
Nog niet alle gemeentelijke borden hangen op de juiste plek, maar u moet aan de achterkant van de boerderij zijn. Daar is de ingang van de galerie en kunt u ook de auto parkeren.

Land van verbeelding.

Land van verbeelding is een expositie met schilderijen van Gert Jan Scholte-Albers en Huib van der Stelt die tot 13 maart te zien is. Welke associatie krijgen wij bij het woord Land? De één ziet het als een plek waar je naar toe gaat op vakantie, de ander ziet het als natuurgebied of land om te bewerken voor het leveren van voedsel, als weide voor dieren of land om van te dromen, Utopia. In deze expositie betekent Land van Verbeelding ons Nederland, de natuur gezien door de ogen van de beide kunstenaars.

Particulier aanbod

Daarnaast zijn er in deze expositie ook kunstwerken te zien die komen uit de privécollectie van particulieren, verzamelaars en hedendaagse kunstenaars. In deze tentoonstelling zijn dat schilderijen en grafiek van o.a. Karel Arkema, Jan Costerus, Ruurd Elzer, Herman van Hoogdalem, George Martens, & Arie Zuidersma.

RIVM richtlijnen

Door de vele besmettingen die er momenteel door de nieuwe variant van Corona Omicron zijn, zullen we de komende tijd wel open mogen, mits we dat met beleid doen. Onze ruimte in de galerie meet 250 m2, dus maakt u zich geen zorgen over teveel bezoekers tegelijk. Als u een mondkapje op hebt en anderhalve meter afstand van elkaar houdt, zorgen wij voor de rest.

 

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play