menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Werk aan de weg en omleidingen

Dirk van Nieuwpoort | 15 september 2021

Rotonde Hogelandsterweg, Europaweg en Waddenweg Delfzijl

Van dinsdag 21 september 07.00 uur tot en met donderdag 23 september 17.00 uur is de rotonde Hogelandsterweg en Europaweg helemaal gestremd. Dit komt door asfaltwerkzaamheden. Doorgaand verkeer over de Hogelandsterweg en de aansluiting met de Waddenweg is niet mogelijk.

Dit betekent voor het openbaar vervoer:
Buslijn 6 (Groningen – Delfzijl) rijdt tijdelijk een verkorte route. De bus komt tijdens de drie dagen met werkzaamheden niet bij de haltes ten noorden van het spoor.

Extra informatie over omleidingen tijdens deze werkzaamheden lees je hieronder.

Zandplatenbuurt
Door een tijdelijke weg met rijplaten blijft de Zandplatenbuurt (ten westen van de Hogelandsterweg) via het zuiden bereikbaar (richting station Delfzijl West). Vanuit het noorden van de Hogelandsterweg is de Zandplatenbuurt niet bereikbaar.

Station Delfzijl West en Bornholm
Ga je naar station Delfzijl West of Bornholm? Rijd dan in beide gevallen om via de N33 en Holwierde.

Omgeving De Wending
Ga je naar De Wending en omgeving? Rijd dan om via de Kustweg of Waddenweg.

Oosterveldweg Farmsum

Van 20 september 07.00 uur tot 27 september 06.00 uur is de Oosterveldweg gestremd. Dit komt door werkzaamheden aan de waterkering. Tijdens de werkzaamheden kun je niet door de Oosterveldweg rijden. Omrijden kan via de Hogelandsterweg en de Damsterlaan. De Nieuweweg in Farmsum blijft bereikbaar tijdens de stremming.

Rijksweg Wirdum

Van 13 september tot en met 29 oktober is de Rijksweg in Wirdum gestremd voor al het verkeer. Doorgang is niet mogelijk. Al het verkeer wordt via de N360 omgeleid. Er is met de provincie afgestemd dat het landbouwverkeer tijdens deze stremming over de N360 mag rijden tussen de Wirdumerweg en Eekwerderweg. Houd daarom rekening met een mogelijke hinder op dit traject door landbouwverkeer.

Burgemeester Lewe van Aduardstraat en Beukenlaan Appingedam

In de periode van 6 september tot 31 december is een gedeelte van de Burgemeester Lewe van Aduardstraat en de Beukenlaan in Appingedam gestremd voor al het verkeer. Op de kaart met wegwerkzaamheden zie je via welke routes je kunt omrijden.

Harkenrothstraat Appingedam

Vanaf 6 september 2021 is de Harkenrothstraat 1,5 jaar gestremd voor al het verkeer. De omleiding loopt via de Placiusstraat. De Molukse kerk blijft permanent bereikbaar vanaf de Georg van Saksenlaan en Burgermeester Klauckelaan. Dit in verband met de sloop en nieuwbouw van de woningen in de Harkenrothstraat.

Borgweg en Molenweg Zeerijp

Van 2 september tot 23 september is de helft van de weg van de Molenweg en Borgweg in Zeerijp afgezet. Dit komt door rioleringswerkzaamheden. Er liggen rijplaten op de stoep, zodat hulpdiensten en de bus (lijn 45) langs de werkzaamheden kunnen rijden. De Noorderlaan, Middenlaan en Zuiderlaan blijven bereikbaar.

Ook is van 2 september tot 23 september de doorgang ter hoogte van Molenweg 27 en 29 gestremd. Tussen Molenweg 27 en 29 wordt een grotere geul opengebroken. Molenweg 27 is bereikbaar via Borgweg-Molenweg. Molenweg 29 is bereikbaar via de Garsthuizerweg.

Lagestraat Loppersum

Van 1 september tot 31 november is de Lagestraat in Loppersum gestremd voor al het verkeer. Dit komt door rioleringswerkzaamheden. Je kunt omrijden via de Molenweg en Burgemeester Van der Munnikstraat.

Focco Ukenalaan Appingedam

Het noordelijke gedeelte van de Focco Ukenalaan is gestremd van 23 augustus tot en met 17 december. Dit in verband met de bouw van tijdelijke woningen. Het gaat om het deel tussen de Mr. Borgesiusstraat en de Popko Ufkensstraat.
Omrijden kan via de Popko Ufkensstraat en de Abel Eppensstraat. Het zuidelijke gedeelte van de Focco Ukenalaan wordt gedurende de werkzaamheden eenrichtingsverkeer.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Lekker Zondag
  18:00 - 19:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play