menu Home chevron_right
Nieuws uit de gemeente

Wethouder Meindert Joostens geeft aftrap voor E-waste Race in Eemsdelta

Dirk van Nieuwpoort | 28 februari 2022

Wethouder Meindert Joostens gaf maandag 28 februari 2022 de aftrap voor de E-waste Race op OBS Prinses Beatrix in Loppersum.
De E waste Race is een wedstrijd tussen basisscholen in de gemeente Eemsdelta om zoveel mogelijk klein elektronisch afval (E-waste) in te zamelen. Leerlingen van maar liefst negen basisscholen gaan hiervoor bij omwonenden van hun scholen langs. Het ingezamelde afval wordt vervolgens hergebruikt of gerecycled bij afvalverwerkingsbedrijf Prezero in Scheemda.

Bewustwording

Wethouder Meindert Joostens: “Kinderen leren tijdens de gastlessen van de E-waste Race organisatie het belang van hergebruik van elektronisch afval. Het mooie van dit initiatief is dat het bewustwording combineert met een inzamelwedstrijd. Als gemeente juichen we dit soort initiatieven toe. De race past bij ons voornemen om de hoeveelheid afval in Eemsdelta te verminderen en grondstoffen opnieuw te gebruiken.”

E-waste aanbieden

Inwoners die in de buurt van een van de deelnemende scholen wonen, kunnen tussen 7 en 31 maart gratis klein elektronisch afval aan huis laten ophalen. Het aanmelden gaat via ewasterace.nl. Elektronisch afval is bijvoorbeeld een kapot of oud apparaat met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Na 31 maart wordt bekendgemaakt welke school de meeste apparaten heeft ingezameld.

Scholen die meedoen

De scholen die meedoen zijn CBS Ravelijn, Kindcentrum Noord (Delfzijl), Farmsumerborg (Farmsum), OBS Prinses Beatrix (Loppersum), CBS Wicher Zitsema (Middelstum), BS Abt Emo (Westeremden), Kindcentrum Qworzo (Woldendorp), BS De Zandplaat (‘t Zandt) en OBS De Wilgenstee (Zeerijp).

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play