menu Home chevron_right
Geen categorie

Zaterdag live sport bij Omroep Eemsdelta van 14-17 uur.

Dirk van Nieuwpoort | 5 november 2021
Op deze eerste zaterdag van november staat voor de meeste ploegen ronde zeven van de competitie op de rol. Ook de eerste zaterdag van de wintertijd. We gaan weer naar de tijd dat het kunstlicht ontstoken moet worden vanwege de vroeg invallende duisternis. Dat zal deze zaterdag nog wel meevallen mits er om half drie wordt afgetrapt. En dat gaat zaterdag in de meeste gevallen weer gebeuren. Gelukkig zijn de supporter misdragingen tot nog toe alleen bij de betaald voetbal organisaties geconstateerd. En ook hebben we nog geen plastic bekers, al dan niet gevuld met gerstenat, op de diverse velden zien belanden. En dat willen we graag zo houden. Zo lang we ons gezond boeren verstand blijven gebruiken zal dat ook wel goed blijven gaan. Er staat ons weer een mooie zaterdag te wachten op de groene velden.

We beginnen zoals altijd in de tweede klasse J.

NEC Delfzijl speelt thuis tegen FC Meppel. De Meppelers staan ook laag op de ranglijst maar nog wel boven NEC. Het keurkorps van Marshall Pourier bungelt troosteloos onderaan. Zaterdag is het weer een wedstrijd van de waarheid. Alleen een driepunter kan enige lucht verschaffen in de trieste balans tot nu toe. Er wordt om half drie afgetrapt en Antoon Velis houdt ons op de hoogte.

Derde klasse C

In de derde klasse C zou Gerard Pijper verslag doen van de kraker Holwierde – SC Loppersum echter vanwege Corona binnen de Sc Loppersum selectie is deze wedstrijd afgelast

Vierde klasse C

In de vierde klasse C gaan de mannen van Duurt Dijkman op bezoek bij het zwakke OKVC. Deze wedstrijd moet gewonnen worden door DVC Appingedam om aansluiting  bij de middenmoot te houden. Poolster maakt een moeilijke start van het seizoen door. Zaterdag komen de Rood Zwarten uit Baflo op bezoek. Het wordt tijd om weer eens drie punten aan het totaal van de Spijksters toe te voegen. Pieter Smit is onze man ter plekke. Middelstum presteert prima. Zaterdag wacht er een zware tegenstander. MAMIO uit Groningen is een geduchte tegenstander. Rond half vijf weten we hoe het is afgelopen. Stomen de Middelstumers door naar de bovenste regionen of moeten ze even een pas op de plaats maken.

Vijfde klasse E

In de vijfde klasse E staan er iedere week mooie  streekduels op het programma. Wat dacht u van TEO tegen Stedum. Beide ploegen willen absoluut niet van elkaar verliezen. De Fivel kan het geschonden blazoen zaterdag oppoetsen tegen SGV Na het verlies tegen Corenos
moeten er weer punten gepakt worden in Schildwolde. De Boys uit Wagenborgen spelen thuis tegen GEO. Geen gemakkelijke opgave maar er zijn zeker mogelijkheden. Meedhuizen tenslotte gaat naar Zandeweer. ZEC is de tegenstander.
Uit bovenstaand verhaal blijkt dat we een boeiende zaterdagmiddag voor de boeg hebben. Gert Busscher praat het geheel aan elkaar en zoekt daarbij luisterrijke muziek van zeer uiteenlopende genres bij elkaar. Zoals altijd beginnen we om 14.00 uur met Eemsdelta sport. Welkom bent u in ieder geval.

Rolverdeling:

NEC/FC Meppel Antoon Velis
Poolster RoodZwart Baflo Gerard Pijpe
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  New Music Monday
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play