menu Home chevron_right
Geen categorie

Zaterdag weer live verslagen in Eemsdelta Sport van 14 tot 17 uur.

Dirk van Nieuwpoort | 29 oktober 2021
Zaterdag eindigt de zomertijd. We zetten de klok een uur terug. En zoals altijd is er veel discussie over de zin en onzin van de zomertijd. Biologische klokken worden in de war geschopt en het nut van de zomertijd wordt openlijk betwijfeld. Daar houden wij ons niet mee bezig. Wat we wel weten is dat we komend weekend een uurtje extra hebben. Eemsdelta Sport houdt zaterdag nog gewoon vast aan drie uur inspannende ontspanning. Het amateurvoetbal houdt ons in de greep. Los van de zomertijd is ook het oprukkende aantal corona besmettingen een bron van zorg. Kunnen de competities wel volledig worden uitgespeeld? op dit moment is daar niks van te zeggen. Voorlopig gaan we nog gewoon door.

Tweede klasse J

We beginnen in de tweede klasse J. NEC Delfzijl gaat naar Bedum. De Delfzijlsters doen het niet goed. Afgezien van een paar halve kansen werd er tegen Drenthina niks afgedwongen. Dat baart zorgen maar Marshall Pourier is er de persoon niet naar om de toekomst donker in te zien. Ook Bedum kreeg een pak slaag afgelopen zaterdag. Voor beide teams reden om te verbeteren. De strijd begint om 15.00 uur en Antoon Velis doet verslag.

Derde klasse C

In de derde klasse C ontvangt SC Loppersum het stad Groninger Helpman. De wat wisselvallige Lopsters moeten in staat worden geacht de drie punten in eigen huis te houden. GeertJan Reinders houdt ons op de hoogte van het wel en wee van de Lopsters. Holwierde gaat naar Ten Boer waar Omlandia wacht. Na het verlies van afgelopen zaterdag een kans op eerherstel voor de Katmis bewoners. Eenvoudig wordt het zeker niet. Om half vijf weten we meer en als Jurrie Smit zijn telefoon aan heeft houdt hij ons op de hoogte van het verloop

Vierde klasse C

In vier C komen twee regiovertegenwoordigers in de wei. En nog wel tegen elkaar ook nog. Middelstum speelt thuis tegen Poolster. Middelstum doet het boven verwachting goed. De Spijksters merken de negatieve gevolgen van een smalle selectie en blessures van een aantal bepalende spelers. Pieter Smit gaat mee naar Middelstum en praat ons bij. DVC Appingedam heeft een vrij weekend voor de boeg.

Vijfde klasse E

Tenslotte de vijfde klasse E. Meedhuizen speelt thuis tegen Noordpool UFC. Stedum pakte afgelopen zaterdag de eerste drie punter van het seizoen tegen SGV. Tegen Siddeburen kunnen de Stedumers de opgaande lijn doortrekken. Wagenborger Boys speelt thuis tegen SGV. Ook voor de Boys liggen er mogelijkheden. En dan is er natuurlijk de topper in deze klasse. Koploper de Fivel tegen Corenos. De Roodeschoolsters hebben een wedstrijd minder in de benen maar hebben met twaalf punten uit vier wedstrijden wel de volle buit binnen gehaald. De Riepsters doen het ook prima. Zij hebben dertien punten maar dan wel uit vijf wedstrijden. Een onvervalste topper dus in deze klasse. Gerard Pijper houdt ons op de hoogte.
Weer meer dan genoeg spanning op de laatste zaterdag van oktober. Gert Busscher is uw rustpunt in de woelige wereld van het amateur voetbal bij Omroep Eemsdelta, zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook de met zorg uitgezochte muziek is het beluisteren zeker waard. Welkom bent u in ieder geval.

Rolverdeling:

Bedum/NEC –  Antoon Velis
Loppersum/Helpman –  GeertJan Reinders
Omlandia/Holwierde –  Jurrie Smit
Middelstum/Poolster –  Pieter Smit
De Fivel/Corenos  – Gerard Pijper
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Peters Classics
  14:00 - 15:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play