menu Home chevron_right
Geen categorie

Zummerbühne zoekt amateurmuzikanten, figuranten en vrijwilligers voor in de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop

Dirk van Nieuwpoort | 8 april 2022

Deze zomer speelt de allereerste Zummerbühne-productie Hollands Hoop van 17 augustus tot en met 11 september in Overschild. Binnen deze muziektheatervoorstelling is veel ruimte voor Groningers om zelf mee te doen. Als figurant, muzikant of als vrijwilliger achter de schermen. Inwoners uit de provincie Groningen die het leuk vinden om mee te doen kunnen zich vanaf nu aanmelden via zummerbuhne.nl.

Samenspel tussen professionals en amateurs

De muziek in de voorstelling wordt gespeeld door een 27-koppig orkest van professionele muzikanten. Dit orkest krijgt ondersteuning van 30 amateurmusici die samen het Hollands Hoop Harmonieorkest gaan vormen. Dit harmonieorkest speelt mee tijdens alle voorstellingen. Als muzikant speel je enkele nieuwe muziekstukken samen met een orkest van professionele muzikanten en solisten. “Wat wij met Zummerbühne willen is professionals en amateurs samenbrengen en ze gezamenlijk laten schitteren in een buitengewoon prachtige voorstelling voor nieuwsgierige oren en ogen. Het is natuurlijk geweldig om als Groninger mee te mogen doen aan een dergelijk grote en professionele productie”, aldus componist en artistiek leider van Zummerbühne Reinout Douma.

Zummerbühne is op zoek naar muzikanten die één van de volgende instrumenten kunnen spelen: klarinet, saxofoon, fluit, trompet, hoorn, trombone, bas, tuba, bariton, euphonium of slagwerk.

Belangrijke rol weggelegd voor figuranten en vrijwilligers

Groninger amateurspelers kunnen zich opgeven voor een figurantenrol. Figuranten kunnen een rolletje krijgen in de voorstelling of de entourage eromheen, waarmee ze bijdragen aan de beleving van het publiek en het succes van de voorstelling. Zakelijk leider Emil Klok hierover: “We vinden het belangrijk Hollands Hoop echt voor én samen met Groningers te maken. Het is het moment voor Groningers en Groningen om te laten zien wat we allemaal in huis hebben.” Figuranten hebben een rol gedurende de voorstelling, maar ook vooraf bij aankomst van het publiek.

Naast figuranten en amateurmusici zoekt Zummerbühne ook vrijwilligers voor achter de schermen. Zo kunnen vrijwilligers helpen achter de bar en bij de kaartcontrole, maar ook als publieksbegeleider of productie-assistent. Emil Klok: “Of je nu 16 of 96 bent, je bent van harte welkom om bij te dragen aan deze productie! Samen maken we er een fantastisch visitekaartje voor Groningen van. Zonder hulp van vrijwilligers en figuranten geen Zummerbühne-productie.”

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Zummerbühne, er wordt dan op korte termijn contact met ze opgenomen. Om mee te kunnen doen als figurant of amateurmuzikant moet iemand minimaal de helft van de voorstellingen beschikbaar zijn en in de provincie Groningen wonen. Aanmelden kan vanaf nu via zummerbuhne.nl/voorstelling/doe-mee

Over Hollands Hoop

De muziektheatervoorstelling speelt zich af in de open lucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en natuurlijk de uit de serie bekende drugscriminaliteit. Een deel van de cast en de makers van de serie werken mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt 20 keer en per avond is er plaats voor 1000 bezoekers.

Over Zummerbühne

Zummerbühne produceert de komende vijf jaar grootschalig, herkenbaar openlucht muziektheater met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een ander thema, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Dankzij het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen kan Zummerbühne een vliegende start maken.

Foto: Nienke Maat
 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • play_circle_filled

  01. 16-11-2020 18:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  02. 16-11-2020 19:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  03. 16-11-2020 20:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • play_circle_filled

  04. 16-11-2020 21:00
  Lijsttrekkersdebat

  file_download
 • cover play_circle_filled

  Delta Rhythm
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play