menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Milieudefensie tegen kerncentrale in de Eemshaven

Pim Feijen | 17 mei 2024

Milieudefensie Groningen verzet zich tegen mogelijke bouw van een kerncentrale in de Eemshaven. Onlangs debateerde provinciale staten over kernenergie en of een kerncentrale in Groningen onderdeel moet zijn van de toekomstige energieplannen. De Eemshaven is een logische plek in verband met de beschikbaarheid van koelwater vanuit de Waddenzee. Met een petitie roepen zij op tot actie tegen dit plan dat zij als duur, gevaarlijk en schadelijk voor het milieu beschouwen. Inmiddels hebben al honderden mensen getekend.

Dorti Been van Milieudefensie: “De plannen voor de bouw van een kerncentrale in de Eemshaven baren vele inwoners van Groningen zorgen. Kerncentrales zijn buitengewoon duur en dat geld kunnen we niet stoppen in klimaatoplossingen die nu dringend nodig zijn. Bovendien vormt een kerncentrale in de Eemshaven een dubbele bedreiging, zowel vanwege de kwetsbaarheid voor aardbevingen als vanwege de impact op het ecosysteem van de Waddenzee.”

De petitie zal worden overhandigd vlak voor de statenvergadering op 5 juni aan de leden van de Provinciale Staten, de Gedeputeerden en de Commissaris van de Koning in Groningen.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play