menu Home chevron_right
Eemsdelta

Stedumse in voorprogramma Danny Vera

Marcel Voorthuijsen | 19 juni 2024

(Door Marcel Voorthuijsen)

Anne-Lie Persson heeft samen met haar band tijdens Delfsail heeft hoofdpodium betreden om de toegestroomde bezoekers te vermaken als voorprogramma van Danny Vera. Tijdens Luchradio met Tet Luursema kon zij die ervaring delen.

“We hadden geluk”, volgens Anne-Lie. “Het was mooi weer en gezellig.” Voor hoeveel mensen zij gespeeld hebben weet Persson niet. “Wij waren als eerste en het stond nog lang niet vol. Maar er kwamen steeds meer mensen bij toen wij begonnen te spelen.” Geheel onbekend om voor een groot publiek op te treden is het voor Persson niet. Zij mocht acht jaar geleden in het voorprogramma van Kensinton optreden. Het is volgens Anne-Lie niet vaak dat zij op zo’n groot podium speelt waar licht en geluid zo goed voor elkaar zijn. Spannend was het voor de band wel en de zangeres zei voorafgaand aan het concert nog ‘waar zijn we aan begonnen’, maar eenmaal on stage gleed de spanning weg.

Anne-Lie is een sing and songwriter en laat zich door veel artiesten inspireren. De laatste tijd kijkt ze vooral naar Taylor Swift die het volgens haar fantastisch aanpakt. In het begin heeft Persson meer jazz en pop dingen gedaan. Toen was haar voorbeeld Nora Jones en de Noorse zangeres Silje Nergaard.

Voor een nieuw album, dat volgend jaar uit komt, is de muziek meer richting de elektronische pop en luistert ze meer naar die muziek. Voor teksten laat zij zich ook inspireren door het lezen van boeken en kijken naar films. Zij schrijft teksten samen met gitarist Jos van der Beek uit Delfzijl. Persson hoopt in de toekomst meer op te treden met haar band. In december staan twee optreden op het programma, maar in 2025 hoopt ze vaker op te treden om nieuwe liedjes uit te proberen.

Vervelen doet Persson zich niet in de tussentijd. Zij geeft zelf zangles en is ook nog zangeres bij andere bands.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Streektoal
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play