menu Home chevron_right
Het Hogeland

Waanzinnig Winsum; “dit smaakt naar meer!”

Omroep Het Hogeland | 20 juni 2024

(door Ineke Bonder)

Vv Winsum, Café BV en Promotie Winsum buigen zich over de vraag of het festival Waanzinnig Winsum een vervolg krijgt. De organisatoren zijn uitermate tevreden over de eerste editie van afgelopen week.

Het was vier dagen feest op het Geert Reinders Sportpark. Er was onder meer een bingo met sfeermaker Henk de Haan, een pubquiz met meer dan tachtig teams, een voetbaltoernooi, live-muziek en een foodfestival. Ook de wedstrijd Nederland-Polen was op een groot scherm te zien. In de grote tent was ruimte voor 1000 bezoekers.

Het was voor het eerst dat vv Winsum, Café BV en Promotie Winsum gezamenlijk een festival organiseerden. Traditioneel hield vv Winsum altijd een feest om de afsluiting van de competitie te vieren. Het kwam voor dat dat feest samen viel met andere festiviteiten in Winsum. Omdat de drie partijen elkaar niet willen beconcurreren maar versterken, werd besloten de handen ineen te slaan. Waanzinnig Winsum was geboren.  

Medeorganisator Rob Vellinga, van Café BV en ook actief binnen promotie Winsum, is in zijn nopjes met de nieuwe opzet. “Het was een mooie week met korte nachten. Maar het was het  waard. Dit smaakt naar meer.”

De drie organiserende partijen gaan het festival binnenkort evalueren. Daarna besluiten ze of er volgend jaar een vervolg komt.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play