menu Home chevron_right
Eemsdelta

Wethouder opent feestweek in Loppersum

Marcel Voorthuijsen | 22 juni 2024

(Door Marcel Voorthuijsen)

Wethouder Annelies Usmani heeft vrijdag de Feestweek van Loppersum geopend door met stoepkrijt op de muur te schrijven ‘Loppersum Zet em op !!. Een week vol festiviteiten die allemaal in het  teken van de sixties staan. Doelstellig is de verbinding en samenhorigheid te vergroten waarbij muziek centraal staat.

Loppersum Sixties Revival Band ft. Ep Oosting trapte het spits af. Ger Warink, lid van deze bijzondere revivalband én lid van de bekende sixties band ‘The Outtakes’: ,,Muziek heeft de kracht om herinneringen tot leven te brengen en mensen samen te brengen. De Swinging Sixties waren een tijdperk van creativiteit en vrijheid, en met onze muziek willen we dat gevoel opnieuw laten beleven.”

Het reportage team van Rondje Eemsdelta maakte zaterdag een rondje door het dorp. Tijdens een leuk gesprek gaf Marijke van Dijk uitleg over de vele kramen achter de Lagestraat waar mensen zelfgemaakte creatieve dingen verkochten. De kinderen konden buttons en koelkastmagneten ontwerpen. Wie had er in de sixties nou geen button met het V-teken?

Er is de hele week van alles de doen zoals theater, stoelendans en kinderdisco. Zie de website: feestweekloppersum.nl

Foto: Walter Sporrel





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play