menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Dou mit met de workshops Schrieven in t Grunnegs

Marcel Voorthuijsen | 23 juni 2024

Centrum Groninger Taal & Cultuur en t Grunneger Bouk nodigen alle Groningers uit om dit najaar mee te doen met de Pervinzioale Schriefwedstried 2024.

Voor (beginnende) schrijvers die graag mee willen doen, maar nog wel ondersteuning kunnen gebruiken bij het schrijven van verhalen en gedichten in het Gronings organiseert streektaalconsulente Fieke Gosselaar twee gratis workshops Schrieven in t Grunnegs. Deze workshops vinden plaats op 11 juli in het Berlagehuis in Usquert en op 5 september in de Bibliotheek Hoogezand.

Fieke Gosselaar: ‘Mit t oog op Pervinzioale Schriefwedstried kinst mitdoun aan n workshop schrieven van verhoalen en gedichten. Ik vertel oet mien aigen ervoaren as schriefster en over Grunneger toal. Doarnoast zel ik elkenain aan t waark zetten mit n schriefopdracht. Joe huiven nait baang te wezen dat t aal perfect Grunnegs wezen mot, mor n poar simpele tips over schriefwieze kin ik mitgeven.’

Praktische informatie: 
Eerste workshop Schrieven in t Grunnegs

Tweede workshop Schrieven in t Grunnegs

Pervinzioale Schriefwedstried 2024

De  Pervinzioale Schriefwedstried is terug! Na een afwezigheid van drie jaar komen Erfgoedpartners I Centrum Groninger Taal & Cultuur en stichting t Grunneger Bouk dit najaar met een vernieuwde provinciale schrijfwedstrijd voor de Groninger taal. Een bijzondere editie, want het is de vijfentwintigste keer dat de Groninger schrijfcompetitie plaatsvindt. Het thema dit jaar is Vrijhaid (vrijheid). Dit jaar is er geen speciale categorie voor jongeren: Iedereen mag aan de schrijfwedstrijd meedoen met gedichten en/of verhalen, mits deze zijn geschreven in één van de Groninger taal varianten. Inzenden kan de hele maand september en de bekendmaking van de winnaars is op zaterdag 16 november, tijdens festival GRN in Kielzog theater in Hoogezand.

De juryleden van de Pervinzioale Schriefwedstried 2024 zijn Merel Weijer (zangeres van de Groninger indierockband HISTER), taalwetenschapper van de RUG Hedwig Sekeres en bekend Groninger schrijver Fré Schreiber. Meer waiten? Kiek op www.cgtc.nl.

(Bron: Centrum Groninger Taal & Cultuur)





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play