menu Home chevron_right
Eemsdelta

Sfeervolle poëzieavond VO Eemsdelta

Pim Feijen | 24 juni 2024

Prachtige gedichten en fraaie muzikale intermezzo’s waren te beluisteren tijdens de poëzieavond afgelopen donderdag op de Campus VO Eemsdelta in Appingedam. De avond was georganiseerd door leerlingen en docenten van de afdelingen havo/vwo. Het culturele gebeuren vond voor het eerst plaats in de tuin van de campus, waar het gelukkig de hele avond droog weer bleef.

Ouders, vrienden en vriendinnen liepen via een route van de ene dichter naar de andere dichter. Het voorlezen van zelfgeschreven gedichten voor publiek vonden de leerlingen spannend, maar naarmate de avond vorderde kregen ze steeds meer zelfvertrouwen. Dit is iets wat VO Eemsdelta ook beoogd met het project. Tussendoor zorgden leerlingen zelf ook voor mooie muzikale optredens.

Op de campus wordt in de onder- en bovenbouw van het havo/vwo veel aandacht besteed aan poëzie. Naast het klassikaal onderwijs is er ook een workshop gegeven over poëzie door de Schrijversschool in Groningen. “Met poëzie is taal op een heel nieuwe en creatieve manier gebruiken om iets te delen over beleving en emoties”, schrijven de organisatoren. “Op deze manier zorgt VO Eemsdelta er onder andere voor dat leerlingen sterk worden in taal en communicatie.”





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Lunchradio
    13:00 - 14:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play