menu Home chevron_right
EemsdeltaPolitiek

Onderzoek naar gezondheidsrisico’s omwonenden industrie Delfzijl

Pim Feijen | 6 juli 2024

Er komt een onderzoek naar de gezondheidsrisico’s voor inwoners die in de nabijheid van het chemiepark in Delfzijl-Farmsum wonen. In de gemeenteraad van Eemsdelta werd afgelopen donderdag unaniem een motie aangenomen om bij provincie en het rijk aan te dringen op zo’n onderzoek. Naar verwachting zullen GGD en RIVM hierbij betrokken worden.

De raad van de gemeente Eemsdelta reageert hiermee op de uitkomsten van recent onderzoek van RTL Nieuws. Dat onderzoek wees uit dat bewoners die in de nabijheid van grotere industriegebieden wonen naar verhouding hogere zorgkosten hebben.

Snel duidelijkheid gewenst

Kort na publicatie van het onderzoek van RTL Nieuws liet wethouder David de Jonge eind juni al weten dat nader onderzoek naar de situatie in deze regio zou volgen. De Jonge zei toen: “We weten dat er hoge zorgkosten zijn in onze gemeente. Er is nooit eerder een aantoonbaar causaal verband gelegd met de industrie. Vervolgonderzoek is nodig om dit vast te stellen. De provincie Groningen heeft contact opgenomen met RIVM en GGD om hier een vervolgonderzoek naar te laten doen. Wij vinden zo’n onderzoek belangrijk en zullen hieraan meewerken.” De raad vindt dat er snel meer duidelijkheid moet komen.

 

 





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    De Soul Dance Club
    20:00 - 21:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play