menu Home chevron_right
Eemsdelta

Aantal baby’s in Eemsdelta boven landelijk gemiddelde

Marcel Voorthuijsen | 1 augustus 2024

Vrouwen in de gemeente Eemsdelta hebben in 2023 meer kinderen gekregen dan het landelijk gemiddelde. Dit meldt het AD op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Hier is gekeken naar het aantal baby’s bij vrouwen tussen de vijftien en vijftig jaar oud.

Het landelijk gemiddelde bij Nederlandse vrouwen lag in 2023 op 1,43 kind(deren). In de gemeente Eemsdelta lag dit op 1,75 kind per vrouw. Ter vergelijking, in de stad Groningen was het gemiddeld aantal kinderen 1,27.

Opvallend is dat de nieuwe moeders steeds ouder worden. De meeste vrouwen worden tussen de dertig en vijfendertig jaar moeder. Er is ook een groep tussen de vijfentwintig en dertig jaar, maar dit aantal moeders wordt bijna ingehaald door de categorie tussen de vijfendertig en veertig jaar oud.

In de gemeente Eemsdelta was de grootste groep nieuwe moeders tussen de vijfentwintig en dertig jaar oud. In dit categorie werden 137 kinderen geboren. Op de tweede plaats de moeder van dertig tot vijfendertig jaar. 126 vrouwen werden in deze leeftijdscategorie voor het eerst moeder.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Delta Rhythm
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play