menu Home chevron_right
Het Hogeland

VVD wil actie tegen demonstraties Extinction Rebellion in Eemshaven

Omroep Het Hogeland | 21 oktober 2024

VVD Het Hogeland wil dat de gemeente maatregelen treft tegen de demonstraties van actiegroep Extinction Rebellion bij de energiecentrale van RWE in de Eemshaven.

De raadsfractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. “Het is onacceptabel dat activisten wederom zo gemakkelijk toegang krijgen tot een locatie die essentieel is voor de nationale energievoorziening”, schrijft VVD-fractievoorzitter Gerard ten Brink. “Dit vormt niet alleen een risico voor de continuïteit van de energielevering, maar ook voor de veiligheid van de medewerkers van RWE. Wij verwachten van de gemeente en het Rijk dat zij gezamenlijk met RWE optreden om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.”

Afgelopen vrijdag klommen negentien actievoerders over het hek van de RWE-centrale om te protesteren tegen het gebruik van steenkool. Het was de tweede keer dit jaar dat Extinction Rebellion het terrein betrad.

https://www.rtvnoord.nl/112/1226182/112-nieuws-vrijdag-18-oktober-geweldsincident-in-stad-xr-demonstreert-bij-eemshavencentrale

Volgens de VVD tonen de demonstraties aan dat er mogelijk een gebrek aan beveiliging is bij de energiecentrale. “Daarbij helpt het overigens ook niet dat er geen arrestaties zijn verricht.”

Het college van B en W komt binnenkort met een reactie.





  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play