menu Home chevron_right

CountryFile

Roel Stäbler


Te beluisteren op

perm_contact_calendar schedule access_alarms
Zondag 12:00 14:00

Winnaar van de DCMA Radio Award 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017.

Beste Country Radioprogramma van Nederland.

CountryFile is het countryprogramma van Omroep Eemsdelta en wordt gepresenteerd door Roel Stäbler. Roel heeft door de jaren heen alle stijlen en invloeden in de country muziek bijgehouden en geldt als een professional in ‘country music’. Hij won in 1996, 1998, 2012, 2014, 2015 en 2017 voor zijn programma `CountryFile` de DCMA Radio Award voor Beste Country programma bij lokale radio.

Roel bezocht vele jaren achtereen de `Country Radio Seminar` in Nashville en ging daar in 1998 als enige van 2500 internationale radiomakers naar huis met `radio-liners` van Garth Brooks. Dit feit werd ´s avonds breed uitgemeten op de Amerikaanse TV zender TNN (The Nashville Network).

Roel hield door deze bezoeken aan de ‘CRS’ zeer goede contacten over met de diverse grote Amerikaanse country labels die hem nog steeds de nieuwste releases op country gebied toesturen. Roel is ‘member of CMA in good standing’, ‘proud member of the Americana Music Association’, is lid van de ‘Dutch Roots Radio Ring’ en rapporteert maandelijks aan de ‘Euro Americana Chart’, kortom…. Roel is Country!

CountryFile CD van de Week:

Album: Drive & Cry
Artist: Emily Nenni
Label: New West Records
Release Date: May 03, 2024

Met haar debuut On The Ranch veroverde Emily Nenni uit Nashville de harten van muziekliefhebbers die van traditionele hardcore country hielden. Opvolger Drive & Cry is van hetzelfde laken een pak, behalve dat haar stem nog beter is geworden, ze nog meer vertrouwen heeft gekregen als schrijver en ze nu terzijde wordt gestaan door topmuzikanten van onder andere The Deslondes en The Pink Stones. Elf sterke eigen nummers en tot besluit een cover van Terry Allen’s Amarillo Highway. Zo was country ooit bedoeld en Emily Nenni zet die traditie voort en treedt op imposante wijze in de voetstappen van Patsy Cline en de jonge Dolly Parton. Muziek om bij te lachen, te huilen en te drinken.

Na het succes van “On The Ranch” komt Emily Nenni met een nieuw album “Drive & Cry” wat gaat uitkomen op 3 mei.
We schreven over “On The Ranch”, “De vader van Emily Nenni luisterde naar James Brown en John Coltrane, haar moeder naar Patsy Cline, Willie Nelson en Hank Williams. Ze viel voor de smaak van haar moeder en na haar opleiding verhuisde ze van Californië naar Nashville. Tussendoor werkte ze nog een tijdje op een ranch in Colorado. Nu, wat jaren later, is er On The Ranch, haar langspeeldebuut. Honky tonk, zoals die ooit bedoeld was. Een stem, zo doordringend als een sirene, muziek zonder franje en teksten waar je beurtelings om kunt lachen en huilen. Naast geweldige eigen nummers is er een verrassende cover van ABBA’s Does Your Mother Know. Het maakt van On The Ranch een prachtplaat en van Emily Nenni een superster in wording. Het eerste nummer van het album is “Good To Know Ya” wat hieronder te horen is.

Een geweldige cover van “Amarillo Highway” wat we nog kennen van de goede Terry Allen. Veel mensen vinden dit het mooiste countrylied ooit!

playlist 18_240505

 



  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    New Music Monday
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play