menu Home chevron_right
Agenda Tips

AlzheimerCafé Eemsdelta

Marcel Voorthuijsen | 21 april 2023

Het AlzheimerCafé Eemsdelta organiseert op dinsdag 2 mei van 19.30 – 21.00 (inloop vanaf 19.30) een bijeenkomst over Eten en drinken bij Dementie. Deze bijeenkomst is aan de Burgemeester Klauckelaan 16 in Appingedam (ASWA gebouw).

Mensen met dementie en ouderen hebben vaak een verminderde eetlust. Verminderde eetlust kan bijvoorbeeld komen door vermoeidheid, medicatie, slikproblemen en of smaakverlies. Mensen met dementie hebben hierdoor een verhoogd risico op ongewenst gewichtsverlies en of uitdroging. Voldoende eten en drinken is daarom belangrijk. Maar wat doe je als mantelzorger als dit niet lukt en jij je zorgen maakt? Welke voedingsstoffen zijn belangrijk? Hoe maak je als mantelzorger het eten en drinken aantrekkelijk? Een dietiste en een logopediste van Stichting de Hoven gaan u hier alles over vertellen. Tijdens deze bijeenkomst is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

U bent van harte welkom en neem vooral uw partner, vriend(in) en of kinderen mee.

Voor opgave en meer informatie kunt u contact opnemen met Cadanz Welzijn: Email: info@cadanzwelzijn.nl of telefoon: 0596-745024

 

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Rondje Eemsdelta
    12:00 - 13:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play