menu Home chevron_right
Agenda Tips

Anjerconcert Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’

Marcel Voorthuijsen | 7 november 2022

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ (KMKJWF) geeft op zaterdagavond 12 november een anjerconcert. Eregasten zijn de veteranen uit de gemeente Eemsdelta. Deze groep is door het college van burgemeester en wethouders persoonlijk uitgenodigd. Andere belangstellenden uit de gemeente Eemsdelta zijn ook van harte welkom.

Gratis toegankelijk voor belangstellenden

Het concert is vrij toegankelijk. Het is in Sporthal Eelwerd aan de Opwierderweg 65 in Appingedam. U bent welkom vanaf 19.15 uur. Het concert start om 20.00 uur.

Doelstelling

De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ geeft elk jaar een concert in Appingedam. De laatste jaren doen zij dat in combinatie met een veteranendag die de gemeente organiseert. Met het concert wil de kapel erkenning en herkenning voor veteranen in Nederland vergroten.

Militair orkest

De KMKJWF is onderdeel van de Koninklijke Landmacht en is het oudste militaire orkest van Nederland. Het orkest bestaat uit 52 muzikanten. De thuisbasis van het orkest is de Johan Willem Friso kazerne te Assen. De KMKJWF speelt zoveel mogelijk origineel repertoire maar ook eigen versies van klassieke- en filmmuziek. Tijdens concerten wisselen diverse stijlen elkaar af, van klassiek tot modern. De kapel verzorgt de muziek bij militaire ceremonies en diverse staatsaangelegenheden, zoals Prinsjesdag.

Jaarlijks geeft het orkest van de KMKJWF een gratis en voor iedereen toegankelijk concert in Appingedam. Dit jaar wordt het concert voor de 34e keer georganiseerd.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play