menu Home chevron_right
Eemsdelta

AV Fivelstreek viert 50 jarig bestaan

Marcel Voorthuijsen | 12 september 2023

Atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl viert op 22 en 23 september haar 50 jarig bestaan. Het jubileum wordt grootst gevierd.

“Met een groepje van 7 leden zijn we een jaar geleden begonnen met de voorbereidingen,” vertelt Tineke Brondsema-Lalkens van de jubileumcommissie. “Met name de laatste weken zijn hectisch. Bijna iedere dag ben je wel even met de voorbereidingen.” “We hebben dan ook een mooi programma,” meent Annemarie Visscher-Rijnsbergen. “Op vrijdag 22 september is de officiële opening door de wethouder van sport Jan Menninga. Gevolgd door 50 rondjes hardlopen op de atletiekbaan en de overnachting van de jeugd op het sportpark. Op de zaterdag beginnen we met een olympische dag en sluiten we af met een feestavond. Tijdens de feestavond worden o.a. foto’s vertoond en natuurlijk herinneringen opgehaald.”

Met het jubileum kijkt de atletiekvereniging terug op de afgelopen 50 jaren. “In 1973 werd op initiatief van Cris Vasse en Jaap Woudsma de vereniging opgericht,” vertelt Brondsema-Lalkens. “Cris Vasse heeft aangegeven aanwezig te zijn op het jubileum. In 1978 breidde de vereniging zich uit met een hardloopgroep. Inmiddels is de atletiekvereniging uitgegroeid tot een bruisende vereniging van meer dan 200 leden en organisator van onder meer de Zeemijlenloop Delfzijl, Scholierenloop, Hardloop4Daagse, Onder aan Diek wedstrijd en de Pinkstertrail Delfzijl. Twee jaar geleden is het onderdeel frame running aan de vereniging toegevoegd”

“Daarnaast ben ik blij dat de jeugdafdeling groeiende is en de wedstrijden regelmatig bezocht worden, “vertelt Visscher-Rijnsbergen. “De groei van de jeugdafdeling en het feit dat de Onder aan Diek wedstrijd een traditie is geworden, zijn voor mij hoogtepunten.” “We kijken met een goed gevoel naar de toekomst, meent Brondsema-Lalkens. “Binnenkort wordt het clubgebouw uitgebreid, waar door de groei behoefte aan is.”

Naast de leden van AV Fivelstreek, zijn ook oud-leden van de vereniging van harte uitgenodigd voor het jubileum. Zij kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar het secretariaat: secretariaat@avfivelstreek.nl.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play