menu Home chevron_right
Nieuws uit de provincie

Bert Visscher als charmante leugenaar Ripperda in tweede muziektheatervoorstelling van Zummerbühne

Marcel Voorthuijsen | 26 januari 2023

Bert Visscher speelt de hoofdrol in muziektheatervoorstelling Ripperda. Dat maakte Zummerbühne vandaag bekend bij speellocatie Op Maarhuizen, vlakbij Winsum. De voorstelling speelt van 16 augustus tot en met 10 september 2023 en is de tweede productie van Zummerbühne, na de succesvolle muziektheatervoorstelling Hollands Hoop van vorig jaar.

Artistiek leider van Zummerbühne Reinout Douma: “Met Bert Visscher hebben we een prachtige hoofdrolspeler als Johan Willem Ripperda. Dat was een legendarische Groninger die leefde van 1682 tot 1737. Door list en bedrog, maar mét bravoure, wist hij het te schoppen tot eerste minister van Spanje en legeraanvoerder van Marokko. Zo’n bijzonder figuur past natuurlijk perfect bij Bert Visscher.”

Bert Visscher wordt geflankeerd door gerenommeerde acteurs Rogier in ’t Hout, Mirjam Stolwijk, George Tobal, Joop Wittermans en Marieke Klooster. Tekst en regie zijn in handen van Koos Terpstra. Douma: “Hem kennen we in het Noorden vooral van zijn periode als artistiek leider en algemeen directeur van het Noord Nederlands Toneel. We zijn trots om met zo’n grote naam aan de nieuwe voorstelling te werken.”

Al 3000 kaarten verkocht

Na het succes van Hollands Hoop volgt met Ripperda wederom een muziektheatervoorstelling in en met Groningen. Douma: “De afgelopen weken kregen we veel vragen over de nieuwe voorstelling. We hebben al ruim 3000 kaarten verkocht, zonder dat ook maar iets van de voorstelling bekend was. Dat geeft veel vertrouwen en ook extra motivatie om er deze zomer weer een geweldige voorstelling van te maken.”

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play