menu Home chevron_right
Agenda TipsEemsdelta

Bewoners van aardgasvrije huizen openen hun deur voor belangstellenden

Marcel Voorthuijsen | 29 juni 2023

Bewoners die hun woning aardgasvrij hebben gemaakt openen zaterdag 8 juli van 13.00 tot 17.00 uur hun deur voor belangstellenden. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe bevalt de warmtepomp en wat heeft Zonnedorpen Aardgasvrij voor ondersteuning geboden? Zij delen graag hun ervaringen en kennis.

Er zijn 11 locaties te bezoeken in de dorpen Garsthuizen, Leermens, ‘t Zandt, Zeerijp en Zijldijk.  Één daarvan is de kantine van voetbalclub vv de Fivel in Zeerijp. In het kantoor van Zonnedorpen aan de Fivelweg 47 in Zijldijk is een opstelling van een thuisaccu in combinatie met zonnepanelen te bekijken. Aan een beachflag en raamposter zijn de locaties te herkennen.
Zie voor de actuele route zonnedorpen.nl

De open huizen route wordt samen met de bewoners georganiseerd door de projectgroep Zonnedorpen Aardgasvrij. Deze projectgroep ondersteunt de bewoners uit de dorpen Garsthuizen, Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk met het verduurzamen en aardgasvrij maken van hun woningen. Meer dan 100 huizen in de 5 dorpen zijn inmiddels aardgasvrij.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play