menu Home chevron_right
112 NieuwsEemsdelta

Controle scooter in Delfzijl loopt uit op geweld

Marcel Voorthuijsen | 4 juli 2023

Een korte achtervolging tussen een scooter en een motoragent eindigde op maandagavond 3 juli 2023 rond 20:40 aan het Borkumerrif in Delfzijl. Daar hield de motoragent de bestuurder staande. Tijdens de staandehouding ontstond een confrontatie tussen agenten en een grote groep jongeren die in diezelfde straat aanwezig was, waarbij geduwd, gescholden en gericht met stenen gegooid werd  naar agenten. De agenten doen aangifte en de politie is op zoek naar zeker vijf verdachten, waaronder de bestuurder van de scooter, die tijdens de confrontatie weg wist te komen.

Na een melding van een hard rijdende scooter, treft een motoragent aan de Borkumerrif in Delfzijl een scooter die met hoge snelheid rondrijdt en voor overlast zorgt. De bestuurder ging er bij het zien van de agent snel vandoor, maar na een korte achtervolging werd de bestuurder staande gehouden. De staandehouding trok veel bekijks en zeker twintig jongeren verzamelden zich rondom de agent en de scooter, daarbij probeerde  ze het werk van de politieagent te belemmeren. Voor de zekerheid vroeg de motoragent steun van twee extra agenten die even later met een politieauto aankwamen

Bestuurder op de vlucht

De bestuurder van de scooter weigerde zich te legitimeren en bleef zich verzetten tijdens de staandehouding. Hij duwde de motoragent van zich af en rende er snel vandoor, een steeg in. Vanwege de onrustige situatie besloten de agenten om de bestuurder te laten gaan en eerst de scooter in beslag te nemen. De jongeren probeerden de scooter terug te pakken waarbij agenten meerdere keren bij de scooter vandaan geduwd werden.

Confrontatie met jongeren

Gezamenlijk lukt het de drie politieagenten om de scooter veilig te stellen, die te voet naar het politiebureau moest worden gebracht. De jongeren bleven verschillende pogingen doen om de scooter uit de handen van de agent te krijgen, waarbij opnieuw geduwd en getrokken werd.  Om de situatie onder controle te krijgen, was één van de agenten genoodzaakt om zijn wapenstok te trekken.

Even lieten de jongeren de agenten met rust, maar ter hoogte van het treinstation aan de Hogelandsterweg zagen agenten dat de groep jongeren zich opnieuw verzamelde op het viaduct. Vanaf de hoger gelegen trappen gooiden de jongeren stenen in hun richting. De agenten konden de stenen net ontwijken, wel werd de politieauto geraakt. Uiteindelijk lukte het de agenten om heelhuids het bureau te bereiken en kon de scooter worden veiliggesteld.

Getuigen en informatie gezocht

De agenten hebben aangifte gedaan en de politie pakt deze zaak met prioriteit op. Zij zijn op zoek naar de jongeren die op maandagavond 3 juli aan de Borkumerrif en later op het viaduct bij het treinstation aan de Hogerlandsterweg de agenten belaagd en gehinderd hebben. Agenten hebben de scooterbestuurder en vier jongeren uit de groep goed kunnen zien.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    Eemsdelta Sport
    16:00 - 17:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play