menu Home chevron_right
Eemsdelta

Dag van het Scheepsmodel & Wedstrijd ‘bouw je eigen scheepsmodel’

Marcel Voorthuijsen | 28 november 2022

Het MuzeeAquarium Delfzijl organiseert op 7 januari 2023 de Dag van het Scheepsmodel. Het museum bezit een uitgebreide collectie scheepsmodellen, zowel van de zeevaart als de binnenvaart. Het grootste model, de bark Mathilde, wordt op dit moment gerestaureerd en zal op 7 januari worden onthuld. Er zijn die dag leuke activiteiten voor kinderen, zoals knutselen en een speurtocht en er worden demonstraties gegeven. De dag duurt van 10:00 uur tot 17:00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 17 jaar.

Wedstrijd ‘bouw je eigen scheepsmodel’

Kinderen t/m 17 jaar kunnen ook meedoen aan de wedstrijd ‘bouw je eigen scheepsmodel’. De prijsuitreiking is om 10:30 uur in het museum. Er zijn prijzen in diverse 3 leeftijdscategorieën: 4-8 jaar, 9-12 jaar en 13-17 jaar.

Om mee te doen aan de modelbouwwedstrijd, houd je rekening met het volgende:

  • De afmetingen van je model zijn maximaal: hoogte 50 cm, lengte 50 cm, breedte 30 cm.
  • Het model moet zelf bedacht zijn, dus géén bestaand bouwpakket.
  • het gebruikte materiaal mag van bijna alles zijn, bijvoorbeeld hout, lego, knex, karton, etc. behalve etenswaren, of andere materialen die kunnen bederven.

Stuur vóór 1 januari 2023 een foto van je model naar: info@muzeeaquarium.nl en vermeld in je mail het volgende: je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer (of het telefoonnummer van je ouders/verzorgers). Als je schip wordt uitgekozen voor de expositie krijg je uiterlijk 3 januari bericht hiervan. De uitgekozen schepen zullen tijdelijk tentoongesteld worden in het museum.

 • cover play_circle_filled

  Omroep Eemsdelta
  Altijd dichtbij

 • cover play_circle_filled

  XL90
  21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play