menu Home chevron_right
Eemsdelta

Delta Netwerk zet symbolisch eerste schop in de grond

Dirk van Nieuwpoort | 23 mei 2023

Delfzijl – Op dinsdag 23 mei 2023 zetten directeur Piet Grootenboer van DELTA Netwerk, Ben Meijer namens aannemer mih Fiber en Marcel Rijpstra Projectleider Campagnes bij DELTA Netwerk samen symbolisch een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Eemsdelta ging hiermee definitief van start.

Directeur DELTA Netwerk Piet Grootenboer sprak tijdens de aftrap in Brasserie 1884 in het stationsgebouw zijn dank uit naar de gemeente Eemsdelta waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren”.

Met de aannemer zorgt DELTA Netwerk ervoor dat klanten zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Eemsdelta wordt uitgevoerd door aannemer mih Fiber. Ben Meijer van mih Fiber gaf aan dat de klus de aanleg van zo’n 90 km glasvezel behelst waarbij er per week zo’n 2 km wordt gerealiseerd. Naar verwachting zal het hele traject een jaar in beslag nemen.

Na de toespraken was het tijd om op symbolische wijze, er werd inmiddels al gegraven aan de Zigzagoven in Delfzijl, de eerste schop de grond in te laten gaan.

  • cover play_circle_filled

    Omroep Eemsdelta
    Altijd dichtbij

  • cover play_circle_filled

    XL90
    21:00 - 22:00

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play